Overstromingsgevaar in Karinthië

Overstromingsgevaar in Karinthië

Na een zeer natte maandag, waarbij er regionaal overstromingen optraden en er sneeuw viel in de bergen, keert vandaag langzaam de rust terug. Echter, in Karinthië gaat de onrust nog even door; hier neemt het overstromingsgevaar vanmiddag opnieuw toe.

Vanmorgen is de bewolking nog steeds aanwezig, vooral in Karinthië en delen van Tirol en Salzburgerland, waar het af en toe nog stevig regent. Met name Karinthië heeft de afgelopen 18 uur te maken gehad met hevige plensbuien. Hierdoor stijgt het overstromingsgevaar opnieuw. In de loop van de middag wordt het wat droger in de meeste deelstaten. Desondanks zullen er in Oost-Tirol, Karinthië en delen van Stiermarken opnieuw buien ontstaan. In deze gebieden kan nog eens 50 tot lokaal 80 millimeter regen vallen. Het is daarom belangrijk om de lokale berichtgeving goed in de gaten te houden en onnodige verplaatsingen te vermijden.

Te midden van dit alles is het opvallend koel voor eind augustus; de middagtemperatuur ligt in de meeste dalen tussen 11 en 16 graden. Alleen in het oosten kan het nog 20 graden of meer worden. Bovendien wordt er in de bergen vandaag sneeuw verwacht vanaf 2000 meter hoogte.

Ook vanavond blijft het nog enige tijd stevig doorregenen in Karinthië, terwijl het elders steeds droger wordt. Gedurende de nacht zullen er overal langdurige droge periodes zijn.

Morgen volgt er geleidelijk een weersverbetering vanuit het westen. In Vorarlberg en Tirol zal de zon vaker doorbreken en blijft het droog. Elders blijft de bewolking echter nog steeds dominant en kan er af en toe een bui vallen. Bovendien zullen de temperaturen overal wat omhoog gaan, met middagtemperaturen tussen de 17 en 22 graden.

Zwembadweer keert langzaam terug

Op donderdag neemt een hogedrukgebied het weerbeeld over. Zowel zon als wolken zullen elkaar afwisselen, terwijl het op alle plaatsen droog blijft. Na een koude nacht stijgt de temperatuur naar waarden tussen de 19 en 25 graden. Vrijdag belooft overal weer uitstekend zwembadweer te zijn, met overvloedige zonneschijn en hoge temperaturen die voor begin september opvallend zijn. Lokaal kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 27 of 28 graden. Ook op zaterdag verloopt de dag zonnig en aangenaam, zondag bestaat zelfs de kans dat het tropisch warm wordt.

Jeroen Elferink-Ruijsch

(Omslagfoto: overstromingen in Mittersill-2021)

Toegift

Als je op de link klikt van Weerplaza dan zie je uitgelegd door Jeroen het slechte weer in de Alpen.

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dit vind je ook FANtastisch...

×