Overstromingsgevaar in Zuid Oostenrijk

Het overstromingsgevaar in de zuidelijke deelstaten van Oostenrijk is momenteel groot. In de bergen is véél sneeuw gevallen maar in de lagere delen was dit vooral regen. Lokaal is al ruim 400 millimeter in slechts enkele dagen gevallen. Ter vergelijking, in Nederland valt dat gemiddeld in 6 maanden tijd.

Het zorgt in ieder geval voor extra problemen, want naast stroomuitval, lawine´s en storm zorgen ook de dreigende overstromingen voor problemen. Vooral de rivier de Drau die door Karinthië en Oost-Tirol stroomt zorgt voor problemen. Ook bij zijtakken van de rivier, zoals de Isel, zijn de zorgen groot.

Brixentaler Ache

Evacuatie
Het overstromingsgevaar is zo groot dat men in de plaats Lavamünd en het Mölltal al over is gegaan op evacuatie. Volgens de laatste weerberichten is er namelijk meer neerslag onderweg naar de regio. Dinsdag kan er opnieuw 50 tot 100mm vallen. Omdat de bodem dermate verzadigd is, en de gevallen sneeuw ook begint te smelten, zullen de zorgen alleen maar meer worden. Vermoed wordt dat dinsdag of woensdag de Drau grootschaliger buiten haar oevers treed.

Lees hier trouwens hoe een lawine eerder vandaag in Zuid-Tirol een dorp trof.

(Bronnen: ORF, nachrichtenAT)

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Reclamelab

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht