Overuren voor de zon

Oostenrijk gistermiddag, vanuit het westen naderde een warmtefront. Terwijl een groot deel van Oostenrijk genoot van de zon was het in de middag bewolkt in Vorarlberg en Tirol. Afgelopen nacht viel uit het front een verdwaalde bui. Maar dit warmtefront is tegelijkertijd ook de brenger van nog mooier weer de komende dagen.

De wind is namelijk naar het zuidoosten gedraaid. Tegelijkertijd is een blokkade ontstaan welke oceaanstoringen op veilige afstand houdt. De situatie doet denken aan wat we vorig jaar herhaaldelijk zagen. Warme en stabiele lucht kan hierdoor Oostenrijk bereiken. De komende dagen maakt de zon dus ook overuren.

Alleen vandaag hebben we nog te maken met een aantal laatste wolkenvelden. Vanmiddag is er dan uiteindelijk ruimte voor flink wat zon. Met de dag wordt het een fractie warmer, tijdens het weekend kan het 23 tot 25 graden worden. Daarbij schijnt de zon dus flink! Meer woorden willen we er dus ook niet vuil aan maken. Vergeet vooral de zonnebrandcrème niet.

En het prachtige weer blijft tot zeker 25 april aanhouden. Dan is een omslagje mogelijk naar een tikje koeler en wisselvalliger weer.. Tot die tijd is het genieten!

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...