Nog even genieten van een paar zomerse dagen

Kitzbühel Schwarzsee Wilderkaiser Topfoto

Zomerse dagen in september!

Nog even genieten van een paar zomerse dagen

We moeten nog even genieten van een paar zomerse dagen in september. De komende 3 dagen is het voor september dan ook erg warm en vrij zonnig. Vanaf donderdag volgt een omslag naar wisselvalliger en koeler weer.

Een groot lagedrukgebied voor de kust van Europa stuwt warme lucht naar het noorden

Vandaag volgt een prachtige hoogzomerdag. Overal schijnt de zon uitbundig van opkomst tot ondergang. De enige spelbreker zijn eventuele mistbanken in de ochtend. Ook ontstaan er vriendelijke stapelwolken op de bergtoppen, waaruit slechts lokaal een korte bui kan vallen. Maar dit mag de pret niet drukken. Net als de afgelopen dagen zien we middagtemperaturen tussen de 25 en 30 graden. De tropische temperaturen worden vooral in het westen gehaald.

Verwachting morgen

Morgen wordt de lucht iets vochtiger waardoor het ook wat drukkender kan aanvoelen. Vooral tijdens de ochtend is het flink zonnig. Daarbij loopt het kwik snel op naar zomerse waarden. Morgenmiddag wordt het uiteindelijk een graad of 27 tot 30, met opnieuw de 30 in het westen. Wel kan er hier een enkele pittige regen- of onweersbui ontstaan. Gelukkig blijft het wel op de meeste plaatsen droog.

Ook woensdag is het hoogzomers in Oostenrijk, opnieuw stijgt het kwik met veel zon naar 25 tot 30 graden. Echter halverwege de middag ontstaan er verspreid enkele flinke stapelwolken welke vooral in het westen zullen uitgroeien tot enkele stevige regen- en onweersbuien. Tot die tijd maar genieten van de zon en het zwembad. Het zou namelijk zomaar eens de laatste echt warme dag van 2022 kunnen zijn met zwembadweer.


Donderdag volgt een koufront, hoewel het grotendeels van de dag droog is overheersen wel de wolkenvelden. In de loop van de dag ontstaan nieuwe buien, soms met onweer en veel regen. Tussendoor kan het nog 23 tot 27 graden, en met weinig wind voelt dat drukkend aan. Na donderdag is het even gedaan met de zomerse dagen. Het is wisselvallig en een heel stuk koeler dan we gewend waren. De temperatuur ligt veelal tussen de 18 en 23 graden, wat mooie waarden voor september zijn. Kortom nog even genieten van deze zomerse dagen!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Chalet.nl grote banner 900-600

In2sportbrands Winter banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...