Paasweekend met van alles wat

Westendorf gistermiddag, prachtig weer!

Paasweekend met van alles wat

Het paasweekend staat voor de deur en traditiegetrouw is dit het laatste weekend dat de meeste skigebieden open zijn. Na een aantal mooie dagen volgt wisselvalliger weer. Blijft het met de paasdagen droog in Oostenrijk?

Vandaag is het nog prachtig weer in Oostenrijk. De zon schijnt vanmorgen volop, al komen er ook enkele wolkenvelden voor. Al snel ontstaan stapelwolken en deze stapelwolken smeren soms langzaam wat uit. Toch blijft het prachtig weer vandaag, op 1500 meter ligt de temperatuur vanmiddag rond de -2 of -3 graden.

Vanavond en komende nacht is het vrij helder, opnieuw koelt het hard af.


Het paasweekend begint vrijdag met eerst nog droog weer. Vooral in centraal en oostelijk Oostenrijk schijnt eerst ook nog de zon. Maar de bewolking wordt overal dikker en nog voor het middaguur valt er wat sneeuw of regen in Vorarlberg. De sneeuwgrens ligt rond de 1100 of 1200 meter. In de middag begint het ook te sneeuwen en regenen in Tirol, en in de avond ook in de andere deelstaten. Uiteindelijk valt er 5 tot 15 centimeter sneeuw.

Zaterdag verloopt vrij bewolkt en af en toe valt een sneeuw of regenbui. Opnieuw ligt de sneeuwgrens rond de 1100 meter, op 1500 meter vriest het -2 graden. Kortom een wat koude dag met soms wat sneeuwval in de bergen.

Zondag breekt vaker de zon door en keert het mooiere weerbeeld overal terug. Het blijft aan de koude kant. Het paasweekend sluit maandag af met prachtig kaiserwetter. Overal schijnt de zon aardig wat uren en de vorstgrens ligt overdag rond de 1500 meter. Kortom met Pasen zelfs is het prima wintersportweer!

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×