Paasweekend koeler met zon en kans op regen

Saalbach 31-03-2021

Saalbach 31-03-2021 © Marlieke

Paasweekend koeler met zon en kans op regen, het is even wennen. Vanaf het weekend is de 20+ even ver weg, of de temperaturen boven de 20 graden snel terugkomen is nog onzeker.

Maar vandaag is het weer genieten van veel zon maar in de bergen kan in de namiddag dankzij een zwakke storing enkele wolken ontstaan, een regenbui hieruit kan niet worden uitgesloten. De wind waait zwak tot matig vanuit het zuidwesten tot noordwesten. Met de passage van deze storing zal de wind levendig worden vanuit het noorden en oosten. In de vroege ochtend ligt de temperatuur tussen 2 en 10 graden, in de loop van de dag stijgt dit tot maximaal 18 tot 25 graden. Op een hoogte van 2000 meter ligt het maximum op 7 tot 11 graden.

Pluim Saalbach op ca. 1500 meter, alles is onzeker na het weekend.

Morgen wordt het koeler met een maximum tussen de 9 en 17 graden, in het zuiden en westen kan het enkele graden warmer worden. Ook op 2000 meter wordt het koeler dan de afgelopen dagen, hier ligt het kwik tussen maximaal -2 tot +6 graden. Aan de noordkant van de Alpen kunnen er enkele buien gaan vallen, in het zuiden kan dit in de middag het geval zijn. De wind komt uit het noordwesten tot noord.

Pasen

Het paasweekend wordt het nog een stukje kouder maar op zaterdag zullen in grote delen van het land enkele regenbuien passeren. In de ochtend kan het tot in de dalen sneeuwen waarbij de sneeuwgrens ligt tussen de 700 en 1200 meter. Er waait een krachtige tot stormachtige noordwestenwind. Ook wordt het een stukje koeler, maximaal 3 tot 11 graden.

Zondag is er nog wat restbewolking te zien maar al snel zal overal de zon uitbundig gaan schijnen. Het wordt een stuk kouder dan de afgelopen dagen met een maximum tussen de 7 en 13 graden. Paasmaandag wordt het iets warmer met een max tussen de 9 en 17 graden, maar met een föhn kan zelfs de 20 graden aangetikt worden. In het westen komen er geleidelijk dikkere wolken het land binnen van waaruit in de avond regen kan vallen, in de nacht zal dit overgaan in sneeuw.

Hoe pasen allemaal gaat verlopen morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht