Paragleiters in bomen geland

Paragleiters in bomen geland

paragleiter in boom

© zeitungsfoto.at

Paragleiten is natuurlijk geweldig maar helaas gebeuren hier ook wel eens ongelukken zoals afgelopen weekend.

In zowel Neustift als Hopfgarten werden er Paragleiter uit bomen gehaald. In Neustift was afgelopen weekend de Stubaicup (zie ook de video hieronder)

Het ging er bij de Stubaicup niet helemaal ongevalvrij aan toe. Afgelopen zondag ging het bij 3 paragleiter mis. Een 33-jarige en 53-jarige man zijn uit bomen gehaald. Ook op een hoogte van 1900 meter ging het mis. Een 55-jarige ging daar ook wat sneller naar de grond en kwam op een sneeuwvlakte terecht. Deze meneer is met een helikopter afgevoerd. Maar gelukkig is niet iedereen zwaar geblesseerd geraakt.

Ook gebeurde er wat in Hopfgarten. Daar wilde een 33-jarige Duitser landen maar ving nog een windvlaag op en belande ook daar in een boom. Nij hing maar liefst op een hoogte van 25 meter in een boom.

In Fieberbrunn daar ging het wat meer mis. Een 62-jarige man is niet in een keer geland maar kreeg bij het eerste contact niet het valscherm onder controle. Klapte nog een 2e keer op de grond en heeft daar wel wat verwondingen aan over gehouden. Met de helikopter is deze persoon afgevoerd naar het ziekehuis in St Johann in Tirol.

Tiroler Tageszeitung

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×