Pas op extra grenscontroles in Duitsland

Pas op extra grenscontroles in Duitsland

Ter illustratie foto @ Julia Hammerle

Pas op extra grenscontroles in Duitsland

Van 14 juni tot en met 14 juli 2024 zullen er extra grenscontroles uitgevoerd worden in Duitsland, dit kan voor vertragingen zorgen.

Zoals je misschien wel weet staat het EK voor de deur en Duitsland is de gastland. Vanwege het EK zullen vanaf deze maand extra controles uitgevoerd worden bij de Duitse grens.

Gelukkig duurt het voor ons Nederlanders en ook onze zuiderburen het meer dan een maand. Maar bij de andere grenzen zullen er tot het einde van het jaar meer controles zijn.

Extra grenscontroles

Volgens de ADAC zijn de extra controles bedoelt om te voorkomen dat mogelijk gewelddadige criminelen het land binnen komen. Terwijl bij ons deze extra controle maar een maand zal duren moet je na 15 juli met extra vertragingen rekening houden als je via Duitsland naar Oostenrijk, Tsjechië, Zwitserland of Polen gaat.

Deze extra controles zullen tot 15 december 2024 gaan duren.

De ADAC houdt er ook rekening mee dat de grenzen bij Frankfurt (Oder) met Polen en bij Breitenau-Schönwald naar Tsjechië enkele kilometers file komt te staan. Bij de grenzen tussen Zwitserland en Oostenrijk worden willekeurige controles uitgevoerd.

Meer informatie is te vinden op de site van de ADAC.

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×