Pasen eindigt met veel zon

Pasen begon gisteren met verse sneeuw en goede pistes

Pasen eindigt met veel zon

Gisteren leek het in de bergen wel januari, het vroor en verse sneeuw zorgde voor goede piste’s. Maar niks is minder waar, deze foto hierboven in Scheffau is echt op 9 april 2023 gemaakt. Het is dus een prachtige witte Pasen in de Oostenrijkse skigebieden. Echter was het gisteren nog vaak bewolkt, vandaag is het juist zonnig. Pasen 2023 heeft dus twee gezichten in Oostenrijk.


Vanmorgen is het helder en zonnig, maar in de lagere dalen rondom het Pinzgau komt ook mist voor. Deze mist lost vrij snel op en overal schijnt de zon meerdere uren onafgebroken. Maar de wind draait naar het westen en voert zachtere lucht aan waardoor de temperatuur snel stijgt. Zo ligt op 1500 meter de temperatuur tijdens de ochtend nog rond de -1 graden, in de middag stijgt deze naar +7 of +8 graden. In de lagere dalen kan het lenteachtig warm worden met maxima tussen de 15 en 20 graden. Halverwege de middag neemt op hoogte de bewolking toe en de dag eindigt bewolkt in Vorarlberg en Tirol.

Vanavond raakt het ook elders bewolkt en in de nacht volgt regen. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 2000 meter en zakt in de nanacht naar 1500 meter.

Morgen wisselen wolkenvelden, enkele buien en zon elkaar af. De sneeuwgrens ligt tussen de 1300 en 1700 meter. In de loop van de middag wordt het vaker droog.

Woensdag wordt de lucht opnieuw tijdelijk zachter en kan de temperatuur stijgen naar 14 tot 18 graden. Maar het is wel bewolkt en in de loop van de namiddag volgen regenbuien. Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig weer. Van stabiel lente weer is voorlopig nog geen sprake, maar kouder weer met verse sneeuw zien we vooralsnog ook niet.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Interhome Banner 1250x700

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×