Pasen met verse sneeuw en zon

Brixen im Thale 4 april 2023

De bewolking neemt vandaag toe en uiteindelijk volgt sneeuwval in de bergen

Pasen met verse sneeuw en zon
Pasen 2023 is begonnen en dit jaar is het nog vrij koud in de Oostenrijkse Alpen. Zo valt er de komende dagen verse sneeuw, maar zien we ook nog eens de zon. Enkel in de dalen valt de neerslag als regen, maar boven de 1200 meter vinden we nog perfecte wintersportomstandigheden.

Vanmorgen is het bewolkt in Vorarlberg en Tirol, en uit de bewolking valt in de loop van de ochtend soms sneeuw. Tegelijkertijd schijnt nog de zon uitbundig in het Salzburgerland en verder zuidoostwaarts. Deze verdeling blijft min of meer in stand tijdens de middaguren, al ontstaan er ook stapelwolken in het oosten. Uiteindelijk raakt het overal bewolkt en in Tirol begint de sneeuwval wat te intensiveren. Onder de 1200 meter valt regen.


Komende avond volgt intensievere sneeuwval in het Salzburgerland en Tirol. Hier daalt de sneeuwgrens van eerst 1200 meter naar uiteindelijk 800 meter in de nachturen. Tot in sommige dalen wordt het dus opnieuw wit. Ook kan er nog in de bergen een aardige laag van 5 tot lokaal 15 centimeter vallen. Rondom de hoofdkam valt zelfs nog wat meer.

Ook zaterdag houdt de sneeuwval aan de noordkant aan. Maar de sneeuwvalgrens stijgt in de ochtend van 800 meter wel weer naar 1100 tot 1200 meter. Dit komt omdat de zon al aardig wat kracht heeft en flauw door de bewolking heen schijnt. Op de bergtoppen kan nog 5 tot 10 centimeter erbij vallen. In de nacht naar zondag zakt opnieuw de sneeuwgrens naar 800-1000 meter en wordt het weer wit tot in sommige dalen. Maar de zwaarste sneeuwval ligt inmiddels achter ons.

Zondag valt er nog een laatste sneeuwbui, in de middag breekt de zon goed door. Op 1500 meter ligt de temperatuur rond het middaguur rond 0 graden.


Maandag is het prachtig kaiserwetter. Pasen 2023 sluit af met prachtig ski- en lenteweer. De lucht is lange tijd strak blauw, pas tegen de avond volgt meer bewolking.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...