Pasen zal winterseizoen Tirol niet gaan redden

Schattberg West
Ter illustratie: Schattberg West Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn 19 februari 2019

Ondanks de grote dump eind vorig jaar en begin dit jaar en de overvloedige sneeuw zijn er toch al een aantal gebieden gesloten. Alleen de hoger gelegen gebieden zullen langer in bedrijf blijven zelfs tot na pasen. Ondanks de goede start en de sneeuwdump zal pasen het winterseizoen in Tirol niet redden.

De cijfers van Statistik Austria liegen niet ondanks het mooie begin van dit winterseizoen, de vreugde was van korte duur door de sneeuwdump die voor afzeggingen en annuleringen van boekingen zorgde. De daling in januari en februari kon nog worden gecompenseerd, maar nu laat zich nergens meer een plus zien. Afgelopen weekend zijn de liften gesloten in bv Skiwelt en St Johann in Tirol. Ook zijn er meer gebieden dicht gegaan. Pasen is voor deze gebieden te ver weg, overigens Ellmau gaat daar toch een uitzondering op maken maar dat melden we nog op een later tijdstip.

„ein leichtes Minus, das wegen der kompakten Saison erwartbar war“. In der Region schließen nämlich dieses Wochenende die ersten Lifte, der Rest folgt bis 10. April. „Wenn in München die Biergärten öffnen, dann beenden wir die Wintersaison. Das ist die Strategie unserer Bergbahnen“

Aldus Lukas Krösslhuber, directeur van het Tourismusverbandes Wilder Kaiser. Volgens Andreas Stiebl directeur van het Tourismusverbandes Ischgl-Paznaun merkt men dat het weer ook hier effect heeft op de boekingen, ondanks dat er nog steeds genoeg sneeuw van goede kwaliteit ligt. Andreas Stiebl zegt hierover „Es wird sicherlich für die gesamte Wintersaison ein leichtes Minus geben“.

Ischgl 25 nov 2018

Rood

De situatie in Ischgl en SkiWelt zijn hetzelfde als in de regio Innsbruck en Kitzbühel, dit weekend zullen liften sluiten (of een gedeelte ervan) en zullen er geen positieve cijfers (boekingen) in de boeken komen te staan. Dit geldt ook voor Kühtai die nog wel open zijn tot na pasen, maar ondanks de erg goede sneeuwcondities zal ook deze regio in het rood duiken. Volgens Karin Seiler-Lall directeur van Innsbruck Tourismus zullen de komende drie weken uitdagend zijn. De boekingen zijn niet bevredigend. Ook Josef Schirgi directeur van Tourismusverbandes Serfaus Fiss-Ladis is niet positief, zij hebben ook last van de sneeuwdump in het  begin van dit seizoen. Ondanks dat zij ook open zijn met pasen zal ook hier dit niet genoeg zijn voor een plus.

Ötztal positief

In deze regio zullen de meeste liften en accommodaties open zijn tot na pasen, traditioneel zullen veel families hier naar toe gaan. De pistes zijn nog steeds perfect in deze regio en de meeste liften zullen open zijn met pasen, daarom is Carmen Fender marketingdirecteur van de regionale Tourismusverbandes positief over de te schrijven cijfers.

Bron: tt.com

Summit Travel

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...