Pauze voor het lenteweer op komst

Het weer is de afgelopen dagen eigenlijk niet heel spannend geweest, met veelal zon. Vandaag zal niet veel anders zijn, maar helaas komt er een korte pauze in het lenteweer. Het goede nieuws, is dat er weer kleine sneeuwkansen aan komen, maar reken niet op grote hoeveelheden.

Eerst het weer van vandaag. Zoals ik al eerder zei, zullen we vandaag weer een zonnige dag krijgen in Oostenrijk. Met een strak blauwe lucht kunnen we wederom van echt kaiserwetter spreken. Minder keizerlijk is de temperatuur, want die zal vandaag niet laag zijn. De vorstgrens zal wederom rond de 3000 meter liggen. Aangezien het vanochtend nog wat kouder is, raadt ik je aan om na het lezen van dit weerbericht de ski’s maar eens te gaan verzamelen. Als je nu voor de zon in Oostenrijk bent, kan je beter nog even wachten. In de lage dalen van Tirol stijgt namelijk de temperatuur in de loop van de dag naar 20 graden.

Zondag gaat de keizer op vakantie en neemt hij de zon mee. In het noorden van Tirol zullen al vrij vroeg in de ochtend de eerste wolken gearriveerd zijn. Later in de middag zal het serieuzer bewolkt worden. Morgen zal het nog steeds warm zijn, met in de dalen 16 tot 20 graden. Rond de 2000 meter zal het 5 graden zijn. In de nacht van zondag op maandag zal er een koufront Oostenrijk binnentrekken. Dit koufront brengt eerst regen, maar ook sneeuw. De temperatuur zal nog verder dalen, waardoor in de loop van de dag de sneeuwgrens onder de 1000 meter zakt.

Hoe het weer zich verder zal ontwikkelen, zullen we morgen zien

Veel skiplezier,

Vervangweerman Roel

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht