Penkenbahn Mayrhofen

Penkenbahn Mayrhofen

Het was al bekend dat de Penkenbahn in Mayrhofen vernieuwd gaat worden en daar zijn ze bijna mee klaar, de oude lift werd in 1995 gebouwd door de firma Waagner Biro die weer de eerste lift uit 1953 verving (ook door de firma Waagner Biro gebouwd)

De Penkenbahn brengt de wintersporters vanuit het centrum van Mayrhofen op 650m naar ca. 1800m, de oude cabine kon 15 personen aan en met 48 cabines had deze baan een capaciteit van 2000 personen per uur. Dit met een snelheid van 5,5 m/sec waardoor je in 9 minuten op de piste stond.

Maar dit was op bepaalde dagen niet voldoende, vooral in het hoofdseizoen waren er lange wachttijden en met name in het begin en einde van de dag.

penkenbahn 2

Als herinnering:

Wat wordt er vervangen en wat gaat er veranderen, de technische specificaties:

Penkenbahn

Hoogte dalstation 654,7 m
Hoogte bergstation 1790 m
Dragende touw diameter 58 mm
Vervoeren touw diameter 56 mm
Aantal Palen: 3
Transportcapaciteit bergop 2880 passagiers per uur
Transportcapaciteit richting dal  3840 passagiers per uur
Gondel capaciteit bergop 24 (alle zittende )
Gondel capaciteit richting dal 32 ( 24 + 8 zittende staand )
Aantal gondels 33

Dit alles zorgt voor kortere wachttijden, een eigen ingang voor scholen met kinderen, een comfortabele rit en alle gondels voorzien van WiFi.

Bron: mayrhofner-bergbahnen.com

copyright: mayrhofner-bergbahnen.com

Penkenbahn

Maar een herinnering daar gaat het even niet om, er is veel veranderd in de loop van tijden en daarom een update van de werkzaamheden.

Alle foto’s zijn afkomstig van de mayrhofner-bergbahnen die heel mooi bijhoudt wat er gaande is, en daarmee een mooi overzicht geeft over hoeveel werk er inzit en heeft gezeten.

Meer foto’s en andere media zie: Link

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht