Perfect septemberweer met soms veel zon

De afgelopen 36 uur vielen er een aantal stevige onweersbuien zoals hier in Kufstein. Maar de komende tijd is het juist perfect septemberweer

Perfect septemberweer met soms veel zon

Dit weekend zagen we al veel onweersbuien in Oostenrijk, maar het wordt langzaam stabieler en eigenlijk is het gewoon perfect septemberweer. Vandaag hebben we wel te maken met een tweedeling in Oostenrijk. Over het centrale deel van het land ligt een bel met onstabiele en vochtige lucht, hier vallen vandaag enkele stevige buien. Soms is daarbij nog onweer of zelfs hagel mogelijk. Deze buien trekken in de loop van de dag richting het zuidoosten. In de westelijke deelstaten is het daarentegen vrij zonnig, vooral in Vorarlberg is het prachtig nazomerweer. De temperatuur loopt daarbij op naar 23 tot 26 graden.

Door de komst van een nieuwe hogedrukgebied ten noorden van de Alpen wordt het fraai weer

Morgen stroomt warmere en iets drogere lucht Oostenrijk binnen. We komen langzaam steeds meer onder invloed van een hogedrukgebied te liggen. Toch blijft het niet helemaal droog want tijdens de middag kan met name rondom de hoofdkam toch een enkele bui ontstaan. De kans op onweer is daarbij vrij klein.

Dinsdag is het weer even nazomer in Oostenrijk

Dinsdag blijft het wel overal droog en met veel ruimte voor de zon lijkt het wel weer hoogzomer. In de vroege ochtend is wel mist mogelijk en omdat de nachten langer duren kan het ook nog eens fris zijn. Maar in de middag loopt de temperatuur op naar 25 tot 27 graden.

Woensdag stijgt de kans weer op een bui maar verder blijft het aanhoudend perfect septemberweer. Voor medio september is het ook wel uitgesproken warm met temperaturen ver boven de norm. Na woensdag wordt het geleidelijk wisselvalliger en koeler. Wel hebben de modellen de grootste moeite met het berekenen van het juiste weerbeeld na woensdag. Wordt vervolgd.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×