Perfect skiweer met veel zon

Perfect skiweer met veel zon

Een groot hogedrukgebied heeft zijn tentenkamp opgeslagen boven Europa met de kern boven Oostenrijk. Hierdoor is het vrij rustig en stralend winterweer. Helaas blijft het in de dalen vaak nevelig en mistig omdat de zogenaamde deksel op de atmosfeer zit. Hogedruk geeft dalende luchtbewegingen en zodra het aan de grond koud is blijft daar een koude plaklaag hangen die de bewolking hardnekkig maakt. Boven die koude plaklaag is het stralend zonnig en vaak op hoogte zelfs behoorlijk warmer dan in het dal.

ZATERDAG:

De dag kan van start gaan met mist in het dal. Zodra de zon hoog genoeg komt verdwijnt de mist en wordt het een zonovergoten dag. De wind houdt zich koest en alleen in de bergen staat soms wat meer wind maar het stelt niet heel veel voor. De temperaturen liggen rond het vriespunt in de dalen en waar de mist blijft hangen rond de +5°c  in de bergen. In het westen (Vorarlberg) kunnen daar nog wel een paar graadjes bij op omdat het daar een stukje zachter is. De vorstgrens ligt rond de 2500 meter maar de dauwpunt temperaturen blijven door de droge lucht erg laag zodat er weinig sneeuwsmelt zal zijn.

ZONDAG:

Eigenlijk is het een copy/paste van zaterdag. Wederom zonnig maar alleen in het uiterste oosten kan er wat hoge bewolking overschuiven. Oostenrijk ligt nog steeds onder de vleugels van een hogedruk gebied waardoor er weinig stroming in de atmosfeer zit. De temperaturen zijn ook gelijk aan die van zaterdag. Door de luchtdruk verschuiving kan het in het zuidwesten wellicht wat harder gaan waaien uit het oosten doordat de lijnen van gelijke luchtdruk iets dichter op elkaar komen te liggen. In de loop van de avond neemt de bewolking vanuit het noorden toe en dat is een voorbode voor een tijdelijke weersverslechtering.

MAANDAG:

Een zwakke storing trekt over het oosten van Oostenrijk. Boven de Baltische Staten ligt een lagedrukgebied die storingen het Europese Continent op schiet. Aan de oostflank kan dit tot wat neerslag leiden. Het westen van Oostenrijk heeft slechts last van de bewolking maar in de buurt van Wenen en wellicht in Salzburgerland en Steiermark kan het tot wat sneeuwbuien komen. Tevens wordt het aanmerkelijk kouder dan de dagen ervoor doordat er flink koudere lucht meegevoerd wordt, rechtstreeks vanuit de poolstreken.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Na maandag neemt een nieuw hogedrukgebied het heft in handen en kunnen we wellicht wederom rekenen op Kaiserwetter. En dan op donderdag wederom vers sneeuw. Zo ver is het echter nog niet en dat volgen we de komende dagen natuurlijk weer. Morgen kijken we weer verder of het perfect skiweer blijft.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht