Nieuwe periode met veel zon in de maak!

Na een prachtige dinsdag is het vandaag weer even terugschakelen. Deze ochtend ligt een koufront boven Oostenrijk. Het is voornamelijk bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen of sneeuw. De sneeuwgrens ligt rond de 1000 meter maar kan per dal nog wel eens wat variëren. Over het algemeen zijn de neerslaghoeveelheden gering. Het meest hinderlijke deze ochtend is vooral de stormachtige Noordwestenwind. Er zijn op de bergtoppen windstoten tot 110km/u mogelijk waardoor enkele skiliften gesloten kunnen zijn.

Vanmiddag blijft het stevig doorwaaien. Maar vanuit Duitsland volgen er ook enkele brede opklaringen. Vooral in Tirol en Vorarlberg kan de zon vanmiddag nog even flink schijnen. Maar zo lekker als dat het gisteren was is het zeker niet. De wind maakt het namelijk fris en enkele winterse bui blijft mogelijk.

Vanavond is het eerst nog helder maar vanuit Duitsland volgen nieuwe winterse buien. Komende nacht vallen er verspreid over de Noordkant van Oostenrijk winterse buien. Het zijn soms felle buitjes met hagel en onweer. De sneeuwgrens zakt echter wel tot 500 meter.

Morgen dient zich de volgende stormdepressie aan. Het is op een enkele opklaring na vooral zwaar bewolkt. De hele dag zijn er momenten met regen en/of sneeuw mogelijk. Moeilijk is nog de sneeuwgrens bepaling. Vermoedelijk komt deze rond de 1000 meter te liggen. Maar deze kan net zo goed ook een stuk lager uitkomen. Zoals hierboven goed zichtbaar komt een portie met milde lucht rakelings langs Oostenrijk. Deze gaat de sneeuwgrens bepalen.

Morgenavond intensiveert de neerslag flink. In 3 uur tijd kan er ofwel 10cm of 10mm neerslag vallen. Een natte of sneeuwrijke bedoeling. Daarbij trekt de wind flink aan.

Vrijdagochtend kan de sneeuw nog tot 1000 meter vallen. Maar helaas is het onomkeerbaar. Milde oceaanlucht trekt diezelfde dag Oostenrijk nog binnen. Na een paar drogere fasen volgt in de middag nieuwe neerslag (volgt u het nog?). Dit betreft een warmtefront waarbij de sneeuwgrens pijlsnel naar 1700 meter stijgt. Uiteindelijk ligt de sneeuwgrens in de nacht naar zaterdag op 2000 meter. De winter lijkt te verdwijnen en dat merken we het weekend.

Het wordt lente met veel zon!

Tijdens het weekend draait de wind naar het Zuiden. Zaterdagochtend zijn er nog wat restwolken mogelijk maar verder domineert de zon op zowel zaterdag als zondag. Vooral zondag is het op en top lente. In de dalen kan het 16 tot 23 graden worden. Op 1500 meter is het ongeveer 11 graden.

Na het weekend houdt het prachtige lenteweer aan. De hele nieuwe week verloopt droog met veel zon en lentetemperaturen. Alleen dinsdag is een dipje met bewolking en een bui mogelijk.

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht