Begin van een periode met rustig zomerweer

Rijndal vanmorgen, de zon was er al gelijk bij!


De dag begon al gelijk goed in onder andere het Rijndal maar ook in het Donaudal, hier scheen de zon al vanaf vanmorgen vroeg. Maar helaas moesten de meeste nog wachten tot het middaguur, want er was nog een hoop rest bewolking aanwezig. Gelukkig is het deze middag vrijwel overal nog redelijk zonnig geworden en bleef het op een enkel buitje na zo goed als droog. Ook de komende dagen verandert er maar weinig. Het wordt wel warmer en vooral morgen en maandag flink zonniger.

Morgen en maandag is het rustig zomerweer, met vooral in West en Zuid Oostenrijk veel ruimte voor de zon. Een enkel buitje kan in Ober-Österreich vallen, verder is het meest droog en aangenaam warm. De middagtemperatuur ligt ondanks de Noordelijke stroming tussen de 25 en 29 graden. Op 1500 meter ongeveer rond de 12 graden.

De beste papieren zijn de komende tijd wel echt voor Karinthie, Tirol en Voralberg, hier is de lucht vaak flink blauw en met deze hoge temperaturen is het prima vertoeven in het zwembad. Denk daarbij trouwens aan de hoge UV-index, vooral hoger in de bergen ligt deze tegen de extreem hoge 10 aan! Dat betekend dat je met een onbeschermde huid soms binnen 10 minuten verbrand.

Dinsdag maar ook woensdag neemt de kans op een enkele bui toe, dit komt omdat er een lagedrukgebied dichtbij Oostenrijk ligt. Maar zoals het er nu naar uitziet trekt deze keurig ten Oosten van Oostenrijk LANGS . Minst hiervan is merkbaar in West-Oostenrijk, hier blijft het aanhoudend droog en meest zonnig. Maar elders kan er een flinke bui tot ontwikkeling komen.

Een hele week droog in zowel Innsbruck als Wenen, het komt niet vaak voor. Geringe buien en vooral onweerskansen, en ook verder rustig zomerweer. We gaan toch niet Nederland achterna?

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht