Persconferentie Kurz vanmiddag om 13 uur, gaat Kerstvakantie door?

Westendorf topfoto

Persconferentie Kurz vanmiddag om 13 uur, gaat Kerstvakantie door?

Uit berichtgeving op de ORF heeft men aangekondigd dat de hotels etc dichtblijven. Wellicht dat deze weer open zouden kunnen gaan in januari. Tot 10 januari wil men dit handhaven! De Bergbahnen mogen weer openen met als reden dat deze bedrijven onder het zogenaamde openbaar vervoer vallen. Skiën is dan weer mogelijk voor de mensen die daar wonen.

Maar er zijn ook Nederlanders of Belgen die een 2e woning hebben in Oostenrijk of wellicht een jaarplaats op een camping hoe zit het daarmee, mogen die komen?

Uit uitgelekte informatie zijn daar ook regels voor.

Er wordt gekeken naar het aantal besmettingen van de afgelopen 7 dagen per land. Indien het getal van besmettingen > 100 bedraagt op 100.000 mensen dan dien je als je naar Oostenrijk gaat ….. 10 dagen in quarantaine te gaan. Hiermee wordt natuurlijk een enorme drempel opgeworpen om alsnog bv 2 weken met de kerst te gaan. De eerste 10 dagen mag je dan gewoon niks en alleen in je eigen verblijf blijven.

Maar welk getal heeft Nederland dan?

Nederland heeft 33.949 besmettingen de afgelopen 7 dagen gehad. Als je dit getal deelt door het aantal inwoners van Nederland (17 miljoen mensen) en vermenigvuldigd met 100000 kom je uit op 199.7

Dit getal moet onder de 100 liggen volgens Oostenrijk, anders 10 dagen in quarantaine. In Duitsland staat dit getal overigens op 137 op dit moment.

Of dit allemaal echt zo gepresenteerd gaat worden dat is te horen tijdens de persconferentie die Sebastian Kurz vanmiddag om 13 uur gaat houden. We zijn net als jullie erg benieuwd!

Pitztaler Gletsjer Topfoto

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...