Piesendorf en Zell am See verbinding op losse schroeven?

Piesendorf Zell am see
© SN/SCHMITTENHÖHEBAHN AG / ARCHITEKT HASENAUER

Piesendorf en Zell am See verbinding op losse schroeven? Eindelijk was er ruim een jaar geleden goed nieuws de verbinding tussen Piesendorf en Zell am See komt er. Hiermee zal het skigebied rond Zell am See fors uitgebreid worden. Diverse procedures gingen er aan vooraf maar in 2018 kwam eindelijk het groene licht.

In 2018 kwam eindelijk de goedkeuring van de de Bundesverwaltungsgericht, hiermee zou een traject van 10 jaar plannen met een vergunningstraject van 8 jaar eindigen.  Maar na ruim 10 jaar is het nog steeds niks gebeurd en roepen de groenen op tot stopzetting van het liftproject. De Verwaltungsgerichtshof heeft de goedkeuring van het project ingetrokken vanwege het gebrek aan algemeen belang. Hiermee gaat de zaak terug naar de federale administratieve rechtbank.

Nu eist Heinrich Schellhorn van de groenen dat de uitbreidingsplannen stop worden gezet, de bescherming van het klimaat heeft prioriteit….

Terug naar de rechtbank

Omdat de huidige plannen merkbare nadelige gevolgen zou hebben voor natuur en bescherming van het milieu zijn de tegenstanders naar de rechter gegaan, de Verwaltungsgerichtshof zag echter geen openbaar belang en zette een streep door de vergunning. Hierdoor komt het weer terug bij de Bundesverwaltungsgericht voor een nieuw onderzoek. Milieuactivisten roepen het kabelbaanbedrijf op om met het project te stoppen, maar directeur Erich Egger ziet nog steeds mogelijkheden voor implementatie en benadrukt het belang van de uitbreiding.

Plannen

De plannen zoals die toen geschetst werden bestond uit de bouw van 4 skiliften, 23 hectare aan piste, een skicentrum met restaurants en parkeerplekken. Ook zal er een bos van 50 hectare worden verbeterd. De bouw zou in oktober 2018 starten, het totale plaatje ging zou zo’n 80 miljoen euro gaan kosten.

Lees hier de uitspraak, en onze eerdere berichtgeving.

Bron: Salzburger Nachrichten

Grote Banner Chalet Bramberg

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner Chalethuren Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht