Pinzgaubahn herstelwerkzaamheden starten vandaag!

Pinzgau Lokalbahn augustus 2021 overstroming

Na het noodweer in augustus 2021

Pinzgaubahn herstelwerkzaamheden starten vandaag!

Als wij onderweg zijn naar Kaprun dan rijden we er altijd langs (tussen Mittersill en Kaprun) zo ook vorige week. Toen dacht ik dat het hele spoor al veranderd was en omgelegd was immers het spoor waar het ooit had gelegen was nog steeds weg. Vandaag kwam er wat meer duidelijkheid.

De reconstructie van de lokale spoorlijn Pinzgau is zondag begonnen. Het is ongeveer 20 kilometer spoor tussen Niedernsill en Krimml, die vóór 2021 door de overstroming werden verwoest. Eigenlijk zou de reparatie allang zijn uitgevoerd. Klachten van bewoners en juridische procedures vertraagden de start. Waar zouden wij dat toch ook van herkennen?

De bouw zal onmiddellijk beginnen. Het eerste deel kost twaalf miljoen euro. Het eerste deel van Niedernsill naar Mittersill zou tegen de herfst klaar moeten zijn. Dan is het de beurt aan het tweede deel naar Krimml. 14 kilometer spoor was modderig tijdens het noodweer in de zomer van 2021. Zes kilometer was volledig verwoest.

Betonnen bed en hogere route

Om de route van de Pinzgaubahn in de toekomst te beschermen, worden ze in delen opgehoogd. Op bepaalde punten, die bij hoogwater onder water zouden komen te staan, wordt ook de spoorbedding van beton gemaakt. De werkzaamheden zouden vorig najaar moeten zijn begonnen maar helaas.

De start van de bouw werd vertraagd door natuurbeschermingsprocedures en waterwetbesluiten, evenals klachten van bewoners, zegt Transportraadslid Stefan Schnöll (ÖVP): “Er zijn wat gesprekken geweest met landeigenaren. Godzijdank zijn we tot een gemeenschappelijke oplossing gekomen. Het project wordt gecombineerd met een goede bescherming tegen overstromingen in de regio.”

Pinzgau Lokalbahn augustus 2021 overstroming

Hieronder nog een korte video van augustus 2021.

Uttendorf Stoomtrein

Bovenstaande stoomtrein trof je in het verleden ook nog wel eens aan op dit spoor. We hebben begrepen dat deze stoomlocomotief ook in de revisie is en of deze ook weer gaat terugkeren. Wie heeft daar informatie over?

We hebben al eens eerder geschreven over de Pinzgaubahn en dit kun je in onderstaande links nog teruglezen.

Met de stoomtrein van Zell am See naar Krimml

Met een nostalgische trein richting Krimml (Waterval)

We kregen nog een foto toegezonden door Femke Laurijsen die een foto had van 2021 waarbij de treinen werden afgevoerd door de straten van Mittersill.

Pinzgauer Lokalbahn credit Femke Laurijsen

Pinzgauer Lokalbahn foto @Femke Laurijsen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...