Pittige buien met soms onweer opkomst

Een flinke bui komt tot ontwikkeling (archieffoto)

Pittige buien met soms onweer opkomst
Het is de komende dagen wisselvallig weer in Oostenrijk. Zeker later vandaag kunnen ook een paar pittige buien tot ontwikkeling komen

Vanmorgen wisselen zon en hoge wolkenvelden elkaar af. Het is nog droog en de temperatuur loopt snel op. Uiteindelijk wordt het met 23 tot 27 graden zelfs een beetje drukkend warm. In de middag ontstaan enkele stapelwolken en uiteindelijk volgen in Vorarlberg, Niederosterreich en Oberosterreich enkele pittige buien. Daarbij is kans op onweer en hagel. Ook in het noorden van Tirol en Salzburg kan een enkele felle bui tot ontwikkeling komen. Elders blijft het nog droog en is het vooral een warme meidag.

Vanavond vallen een aantal buien, waarna het in de nacht weer droog wordt.

Morgenochtend is het droog met opnieuw ruimte voor de zon, echter de lucht is vochtig en onstabiel. Nog voor het middaguur groeien stapelwolken uit tot buien. Deze buien komen overal verspreid over Oostenrijk tot ontwikkeling. Daarbij is in beginsel ook onweer mogelijk, maar al snel smeren de buien uit tot buiige regen en later regen. Voor de buien uit wordt het nog 16 tot 21 graden, eenmaal met buien of regen is het 5 tot 10 graden koeler.

Woensdag start vrij bewolkt met af en toe wat regen. Tijdens de middag is het droger en breekt soms kort de zon door. Met 15 tot 18 graden is het frisser dan de voorgaande dagen.

Vanaf donderdag blijft het langere tijd zo goed als droog en breekt vaker de zon door.

Jeroen Elferink

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×