Pitztal de bucketlist deel 2

Bucketlist deel 2 Pitztal
Zonsopgangtrip naar de Sechzeiger © TVB Pitztal

Pitztal de bucketlist deel 2

Pitztal kwam eerder met een bucketlist uiteraard kan een deel 2 niet uitblijven. We hebben het al vaker over dit prachtig gebied gehad het Pitztal, de thuishaven van de hoogste berg van Tirol de Wildspitze. Een gebied om zeker eens te bezoeken en te ontdekken.

Een populair gebied bij wandelaars, wintersporters en natuurliefhebbers met het hoogste skigebied, de Pitztaler gletsjer. Naast een populair gebied bij wandelaars, wintersporters en natuurliefhebbers is het ook een freeride paradijs. Maar je zou niet snel een bucketlist maken met dit gebied erop, maar dat is onterecht. De meeste mensen met een bucketlist hebben vaak dingen zoals het Noorderlicht zien, bungeejumpen, naar verre oorden gaan enzovoorts. Maar de schoonheid van het Pitztal zou eigenlijk ook een plekje moeten hebben op je bucketlist.

Meer over het Pitztal is te vinden in ons gebiedsoverzicht.

XP Abenteuerpark

Het ligt op 15 minuten van het centrum van Jerzens en hier kun je een bijzondere dag op grote hoogte beleven. Hier bevind zich tussen de boomtoppen het XP Abenteuerpark, een park voor jong en oud. Meer informatie: Pitztal.com

© TVB Pitztal
© TVB Pitztal
© TVb Pitztal

Zonsopgangtrip naar de Sechzeiger

Echt iets voor de vroege vogels maar de beloning is groots, afhankelijk van de stand van de zon, deze toer begint tussen 5:10 en 5:40 op de Hochzeiger. Het verzamelpunt is het dalstation van de Hochzeiger bergbahnen. Eenmaal boven begin je aan een korte wandeling waarna het genieten is van het adembenemende kleurenspel van de Sechszeiger.

Naast dit adembenemende en kleurrijke fenomeen wacht er een bergontbijt in het Zeiger restaurant.

Meer informatie: Pitztal.com

Zirbenpark Alpenden tentoonstelling

Een tentoonstelling van de koningin van de Alpen, aan de Zirben Alpenden (Oostenrijks: Zirben Engels: Stone Pine) kun je je niet aan onttrekken. De lokale gemeenschap van Jerzens rekent nog steeds op de Zirben dennenboom en koestert daarmee een eeuwenoude vriendschap! De tentoonstelling “The Stone Pine – A Gifted Alpine Border-Liner” neemt bezoekers mee op een fascinerende ontdekkingsreis door het leven van de Stone Pine: van zaailing tot kappen van een boom, van klein tot zijn gouden eeuw!

Meer informatie: Pitztal.com

Stuibenfall

Niemand kent dit gehucht maar het is wel de moeite waard om te bezoeken, dit gehucht heeft namelijk een 160 meter hoge waterval. De indrukwekkende Stuibenfall is slechts één van de vele watervallen in het Pitztal maar wel één van de meest indrukwekkende. Met de 160 meter is dit de hoogste waterval van Tirol, de Krimmler watervallen is dan wel een stuk hoger (350 meter) maar die valt in 3 fases.

Hier meer informatie.

 

Zirbenkarts op de Hochzeiger

In het Alpendenpark is er een attractie te vinden vol met actie, op een speciaal ontwikkeld funsport downhill apparaat beleef je een 3,7 km avontuurlijk afdalingsplezier. Deze speciale karts zijn speciaal gemaakt met hydraulisch schijfremsysteem en bieden dankzij de ergonomische zitpositie veel rijplezier. Kinderen vanaf 12 jaar en 1,5 meter lang kunnen zelf met hun Mountaincar rijden, de kleintjes beginnen als co-piloten.

Meer informatie.

Rondwandeling door het Riegedal

Een wandeltocht die begint bij het bergstation Sechszeiger is een pittige wandeling met als hoogtepunt de Groaßsee, dit is één van de mooiste bergmeren van het Pitztal. Het leidt je eerst door het Riegedal en als je geluk heb zul je ook marmotten, bergsalamanders, gemzen of schapen en talloze kleurrijke alpenbloemen spotten.

Meer informatie is hier te vinden.

Riegetal Pitztal

Riegetal Pitztal © TVB Pitztal

Mandlers Boden

In een gemakkelijk toegankelijk bosgebied ligt het boulderklimpark “Mandlers Boden“, deze biedt 180 buiten klimuitdagingen voor alle niveaus. Gezinnen kunnen hier zich de hele dag vermaken, maar ook een topklimmer kan hier uit de voeten.

Meer informatie: Pitztal.com

Kijk voor de bucketlist Pitztal deel 1 hier, bron van deze bucketlist Pitztal.com.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×