Pitztal de bucketlist deel 3

Pitztaler Gletsjer 3440 meter Topfoto

Pitztal de bucketlist deel 3. Na 2 delen dachten we, we doen er nog één bij. We hebben het al vaker over dit prachtig gebied gehad, het Pitztal, de thuishaven van de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze. Een gebied om zeker eens te bezoeken en te ontdekken.

Een populair gebied bij wandelaars, wintersporters en natuurliefhebbers met het hoogste skigebied, de Pitztaler gletsjer. Naast een populair gebied bij wandelaars, wintersporters en natuurliefhebbers is het ook een freeride paradijs. Maar je zou niet snel een bucketlist maken met dit gebied erop, maar dat is onterecht. De meeste mensen met een bucketlist hebben vaak dingen zoals het Noorderlicht zien, bungeejumpen, naar verre oorden gaan enzovoorts. Maar de schoonheid van het Pitztal zou eigenlijk ook een plekje moeten hebben op je bucketlist.

Pitzpark.

Het Pitzpark in Wenns is de ideale plek bij een mooie zomerse dag, je vind er een klein zwemmeer met een aparte gedeelte speciaal voor kinderen van maximaal 1,35 meter. Ook vind je er een verwarmd babybad, een duiktoren en nog veel meer leuke activiteiten voor het hele gezin. Het park is van mei tot september elke dag tussen 9.00 en 19.00 uur geopend, meer informatie is hier te vinden.

 

Wandeling door de Piller Moor.

Midden in het natuurpark Kaunergrat in één van de mooiste hoogvennen van Midden-Europa hier tref je uitzonderlijke flora en fauna aan tijdens de themawandeling door de Piller Moor. Tijdens deze wandeling kom je zeven educatieve borden tegen die veel interessante feiten vertellen. De wandeling begint bij de parkeerplaats Piller Moor met als hoogtepunt de elf meter hoge heidetoren waar vanuit men kan genieten van het uitzicht over het duizend jaar oude hoogveen.

Meer informatie.

„3000 m VERTIKAL“

Na de wandeling door de Piller Moor is de tentoonstelling “3000 m VERTIKAL” in het natuurparkhuis Kaunergrat een aanrader. Deze multimediale tentoonstelling is een ideale plek voor het hele gezin. Het neemt je mee van het eeuwige ijs tot aan de droge “steppehellingen” en leer je alle facetten van het dal kennen en wordt je meegenomen op een droomreis naar lang vervlogen tijden.

Meer informatie.

Bos- en heidewandeling Klausboden

Voor ontspanning is een wandeling in het recreatiegebied Klausboden een aanrader, hier kan je een rustige wandeling maken over een bospad, langs de zagerij van Matzlewald en laat je betoveren door de prachtige sfeer en het FANtastische uitzicht van de omgeving. Het is ook begaanbaar voor mensen in een rolstoel en kinderwagens zolang je de route via het bospad blijft volgen.

Meer informatie.

Pub-Bar Rutsche

Al 20 jaar de plek met een gezellige sfeer en een grandioze drankenkaart, overdag kan je hier lekker op het terras genieten van koffie en andere dranken. Eenmaal binnen kan men genieten van verschillende soorten bier en wijn vanuit de hele wereld. Naast een uitgebreide drankkaart is er op het gebied van live-muziek ook veel te te beleven. Naast lokale bands zijn er ook karaoke-avonden.

De bar heeft haar naam niet voor niets, als je op zoek bent naar de snelste of grappigste weg naar beneden vanaf de bovenverdieping, kun je natuurlijk de legendarische glijbaan nemen.

Meer informatie.

Meer over het Pitztal is te vinden in ons gebiedsoverzicht, Bucketlist deel 1 en 2 zijn HIER en HIER te vinden.

Bron van deze bucketlist Pitztal.com.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht