Pitztal de bucketlist deel 4

cafe 3440 pitztaler gletscher
© Pitztal.com

Pitztal de bucketlist deel 4. Na deel 1, 2 en 3 dachten we, we doen er nog één bij. We hebben het al vaker over dit prachtig gebied gehad, het Pitztal. De thuishaven van de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze. Een gebied om zeker eens te bezoeken en te ontdekken.

Een populair gebied bij wandelaars, wintersporters en natuurliefhebbers met het hoogste skigebied, de Pitztaler gletsjer. Naast een populair gebied bij wandelaars, wintersporters en natuurliefhebbers is het ook een freeride paradijs. Maar je zou niet snel een bucketlist maken met dit gebied erop, maar dat is onterecht. De meeste mensen met een bucketlist hebben vaak dingen zoals het Noorderlicht zien, bungeejumpen, naar verre oorden gaan enzovoorts. Maar de schoonheid van het Pitztal zou eigenlijk ook een plekje moeten hebben op je bucketlist.

Klettersteig Steinwand

Een uitdagende klettersteig over een rotswand van 130 meter, deze bestaat uit twee routes in verschillende moeilijkheidsgraden. Het is niet alleen voor de professionals maar ook voor beginners en gezinnen. Beide routes hebben tijdens de klim een prachtig uitzicht over de vallei, en komen uit bij een hoog uitkijkplatform.

Op dit observatieplatform, de Adlerhorst, sta je zo’n 200 meter boven de grond en kijk je uit over het prachtige panorama over Arzl en kun je vanaf daar ook andere klimmers observeren.

Het platform is ook te bereiken vanaf de Arzler-kerk via de Burgstall, hier meer informatie.

adelaarsnest. © TVB Pitztal

Adelaarsnest. © TVB Pitztal

Wildlife avonturen parcours

Een ontdekkingsreis voor groot en klein waarbij de kleine ontdekkingsreizigers antwoorden vinden op vragen zoals: “zijn het de voetafdrukken van een eekhoorn, welke geluiden maakt een steenbok en hoe ver kan een haas eigenlijk springen?”. Het avontuur begint bij snackstation Waldeck en leidt naar verschillende stations met klinkende namen zoals “Ansitz”, “Auf der Pirsch” of “Zirbenkraatsch”. Langs deze 1,5 kilometer lange route leren de kinderen interessante feiten over de lokale wilde dieren.

Meer informatie.

Meditatiekapel

meditationskapelle_67455679

Deze kapel bevindt zich op de Plattenrain, de preekstoel van het Tiroler Oberland. © TVB Pitztal

Hier kan je helemaal tot rust komen in de meditatiekapel op Plattenrein. Deze plek is door lokale kunstenaars en architecten rond de millenniumwisseling gebouwd met natuurlijke regionale materialen. Het uitzicht door de glazen pui toont een panorama dat zich bij goed zicht over het Inntal naar Telfs en het Seefeld-plateau uitstrekt.

Meer informatie.

Luis Trenker Steig

Startpunt van 5,5 kilometer  lange wandeling is het parkeerplaats bij de Luis-Trenker-Steig daarna volgt er een schitterende wandeling door een diep uitgesneden kloof. De paden zijn naar de Zuid-Tiroolse bergbeklimmerslegende Luis Trenker vernoemd die zijn wortels heeft liggen in Arzl. Begin is bij het Luis Trenker-monument en loopt via een smal pad langs de top door steile rotswanden, over houten loopbruggen en door een minitunnel die de overblijfselen van een voormalige krachtcentrale markeert.

Meer informatie is hier te vinden.

Meer over het Pitztal is te vinden in ons gebiedsoverzicht, Bucketlist deel 1, 2 en 3 zijn HIER, HIER en HIER te vinden.

Bron van deze bucketlist Pitztal.com.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...