Pitztal en zijn watervallen, benieuwd?

Waterval Pitztal Uitzichtplatform

Pitztal en zijn watervallen, benieuwd?

In het Pitztal heb je meer dan 50 watervallen die je kunt bekijken. Bij vier watervallen zijn er platforms gemaakt zodat je nog eea beter kunt bekijken. We zetten deze watervallen voor jullie op een rij.

Bichler Wasserfall

De Bichler Waterval heeft zijn thuis in de gemeente St Leonhard. De beste manier om deze waterval te bekijken is een goede wandeling te maken van circa 1,5 uur. Het startpunt is de bushalte “Enger”. Volg daar eerst het verharde pad richting de waterval. Vervolgens gaat het in een kronkelweggetje verder over een bospad tot net onder het uitzichtplatform. De laatste 50 meter is een makkelijk kort klimmetje. Op het uitzichtplatform geniet je van een prachtig panorama op de Kaunergrat met de ruige top van de Rofelewand. Wil je weer terug volg dan het klimpad  en sla linksaf naar de brug richting Ronach/Enger. Na een kort stuk op de landesstarsse bereik je Hotel Talhof via de Pitze op de Talwanderweg en je keert terug vanwaar je gestart was.

Waterval Pitztal Uitzichtplatform

Pfitschebach Wasserfall

De Pitschebach waterval vindt zijn oorsprong onder de imposante Kaunergrattoppen (Rofelewand 3.353 meter en Gsallkopf 3.277 meter) De waterval wordt gevoed door de gletsjers van deze twee bergen. Maar voordat het water de waterval bereikt stroomt het water eerst langs de Tiefental Alm voordat alles naar beneden stort bij de Eggenstall. Het uitkijkplatform wordt ook wel preekstoel genoemd. “De Preekstoel” is in slechts 20 minuten te berieken met goede schoenen vanaf de wandelparking in Eggenstall via een schaduwrijk bospad.

Waterval Pitztal Uitzichtplatform

Söllbergwasserfall

Het platform bij de Söllberg waterval is de jongste waterval en wellicht ook wel de meest indrukwekkendste van alle 4 de watervallen die we hier bespreken. Bij de ingang van St Leonhard net boven de wijk Wiese stroomt de Söllbach via verschillende niveaus naar beneden. Het platform is vanuit Wiese in iets meer dan 30 minuten te bereiken en biedt dankzij indrukwekkende constructie een fascinerend uitzicht op het natuurspektakel hoog boven de ruisende bergbeek. Het bezoek aan deze waterval is uitstekend te combineren met een wandeling naar de Söllbergalm of de Alois Gabl rondwandeling die loopt door de Kitzgarten kloof.

Waterval Pitztal Uitzichtplatform

Stuibenwasserfall

In het Pitztal dialect betekent “Stuiben” zoiets als “afvalstoffen”en dat is precies wat er gebeurt met het water van de Stuibenbach wabbeer het in verschillende watervallen de vallei induikt. Met een hoogte van 160 meter is de Stuibenfall één van de hoogste watervallen van Tirol. Je bereikt het platform direct bij de waterval vanaf het startpunt bij Gasthof Schön. Dit ligt direct aan de Pitztaler Landesstrasse. Vanaf daar gaat het eerst over een bospad richting de Stuibenfall. Vervolgens gaat er een pad naar links dat iets steiler richting de waterval gaat.

We zijn erg benieuwd wat jullie van deze 4 schitterende watervallen vind. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar jullie reactie en veel plezier toegewenst bij het bezoeken van het Pitztal en deze watervallen.

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×