Pitztal: Gebiedsoverzicht en zeker een aanrader

skier pitztal gletsjer

© pitztal.com

Het Pitztal is een langgerekt dal met daarin de dorpen Arzl, Jerzens, St Leonhard en Wenns, maar het gebied is vooral bekend door haar Gletsjer.

Het gebied ligt op zo’n 934 km vanaf Utrecht, kom je met het OV dan ligt Innsbruck op ca 60km en het treinstation Imst-Pitztal op ca 3 km. Beide gevallen kan men met een bus naar het desbetreffende dorp.

Het gebied ligt op ca 20 minuten rijden vanaf de snelweg.

Pisteplan Hochzeiger Pitztal

Skigebied

Het Pitztal bevat drie skigebieden, dit zijn de Hochzeiger, Rifflsee en de Pitztaler Gletsjer. De Hochzeiger is het grootste skigebied van de drie met 40 km aan pistes. Naast het skien kan men ook Langlaufen, is er op de Hochzeiger een 6 km lange rodelbaan en is het Pitztal 2 funpark rijk.

Skipassen

De prijs van een skipas varieert van locatie, tijd, en datum van aanschaf, maar een dagkaart (hoogseizoen) ligt tussen de €40,- (Rifflsee) en de €52,- (Pitztal Gletsjer) voor volwassenen. Kinderen zullen een paar euro goedkoper zijn. Kinderen die geboren zijn in 2014 of later zijn gratis. Meer over de prijzen klik HIER.

Meer info: hier 

Pistekaart Gletsjer Pitztal Rifflsee

Leuk om te weten

De gletsjer is de hoogst gelegen gletsjer van Oostenrijk, en heeft ook de hoogste berg van Tirol de Wildspitze (3.768 m). De hoogstgelegen gondel staat ook hier, het is de Wildspitzbahn die je naar een hoogte van 3.440 km brengt. Ook is de gletsjer het begin van de skitour naar de Wildspitze, en bij het bergstation van de Wildspitzbahn ligt het hoogstgelegen Cafe van Oostenrijk, op 3.440 meter.

Met 90% van de pistes boven de 2000 m is het gebied gegarandeerd sneeuwzeker.

Meer info zie Pitztal.com

Ski Outlet Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...