Pitztal: Gebiedsoverzicht en zeker een aanrader

skier pitztal gletsjer

© pitztal.com

Het Pitztal is een langgerekt dal met daarin de dorpen Arzl, Jerzens, St Leonhard en Wenns, maar het gebied is vooral bekend door haar Gletsjer.

Het gebied ligt op zo’n 934 km vanaf Utrecht, kom je met het OV, dan ligt Innsbruck op ca 60km en het treinstation Imst-Pitztal op ca 3 km. Beide gevallen kan men met een bus naar het desbetreffende dorp.

Het gebied ligt op ca 20 minuten rijden vanaf de snelweg.

Pisteplan Hochzeiger Pitztal

Skigebied

Het Pitztal bevat drie skigebieden, dit zijn: de Hochzeiger, Rifflsee en de Pitztaler Gletsjer. De Hochzeiger is het grootste skigebied van de drie met 40 km aan pistes. Naast het skiën kan men ook Langlaufen, is er op de Hochzeiger een 6 km lange rodelbaan en is het Pitztal 2 funpark rijk.

Skipassen

De prijs van een skipas varieert van locatie, tijd en datum van aanschaf. Kijk zeker even op de website. Meer over de prijzen klik HIER.

Meer info: hier 

Pistekaart Gletsjer Pitztal Rifflsee

Leuk om te weten

De gletsjer is de hoogst gelegen gletsjer van Oostenrijk en heeft ook de hoogste berg van Tirol de Wildspitze (3.768 m). De hoogstgelegen gondel staat ook hier, het is de Wildspitzbahn die je naar een hoogte van 3.440 km brengt. Ook is de gletsjer het begin van de skitour naar de Wildspitze en bij het bergstation van de Wildspitzbahn ligt het hoogstgelegen Cafe van Oostenrijk, op 3.440 meter.

Met 90% van de pistes boven de 2000 m is het gebied gegarandeerd sneeuwzeker.

Meer info zie Pitztal.com

Een recente video update van de Hochzeiger kun je hieronder bekijken. Voor een nieuwe Video update van het skigebied Rifflsee en de Pitztaler Gletsjer nog even geduld.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×