Pitztal: Hochzeiger

Hochzeiger

© pitztal.com

Einfach meer genuss is het motto van het skigebied de Hochzeiger en is de grootste van de drie gebieden in het Pitztal, met 40 km aan pistes rijkt het gebied tot een hoogte van 2.560 m. Bij dit gebied behoren de dorpen Arzl, Jerzens, St Leonhard in Pitztal en Wenns, en is een ideale familiebestemming.

Het gebied ligt aan het begin van de Pitztal en heeft een paar uitdagende zwarte pistes, hierdoor is het gebied niet alleen geschikt voor de beginners maar ook voor de meer gevorderden. Één van de uitdagende pistes is de Zirbenfall, deze heeft een hellingsgraad van ca 80%. Een andere uitdagende piste is één die vernoemd is naar de lokale held, de Benni Raich Abfahrt.

Pitztal, Jerzens Hochzeiger

@ TVB Pitztal

Van de 40 km aan piste is:

  • 10 km blauw
  • 22 km rood
  • 8 km zwart

Tevens heeft dit gebied 1 gondellift, 4 stoeltjesliften en ook 4 sleepliften.

De Hochzeiger is kindvriendelijk, het heeft meerdere kinderlanden, opvang voor de aller jongsten en kinderen tot 10 jaar hebben een gratis skipas. Het is nog niet zo super toeristisch dus goede en goedkope accommodaties zijn hier goed te vinden en i.c.m. de gratis skipas voor kinderen onder de 10 jaar is het ook een goedkoper alternatief voor de wat meer bekendere oorden.

Het gebied ligt aan het begin van de Pitztal, hierdoor is het goed te bereiken. Vanaf de autobahn is het nog maar een klein stukje binnendoor.

Omdat het de uitbundige apres ski mist is het ideaal voor gezinnen, in de avond is het rustig maar wil je in de avond na genieten is er in Jerzens plek hiervoor. Het gebied is wel te klein voor toertochten, maar je kan hier een week goed uit de voeten.

Hieronder de interactieve kaart van de Hochzeiger, hier kan je realtime zien welke lift, piste, restaurant e.d. open zijn.

Sneeuwkettingenwinkel banner 300 100

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht