Pitztal Hochzeiger een aanrader

Hochzeiger

© pitztal.com

Pitztal Hochzeiger, Einfach meer genuss is het motto van het skigebied de Hochzeiger en is de grootste van de drie gebieden in het Pitztal, met 40 km aan pistes rijkt het gebied tot een hoogte van 2.560 m. Bij dit gebied behoren de dorpen Arzl, Jerzens, St Leonhard in Pitztal en Wenns, en is een ideale familiebestemming.

Het gebied ligt aan het begin van de Pitztal en heeft een paar uitdagende zwarte pistes, hierdoor is het gebied niet alleen geschikt voor de beginners maar ook voor de meer gevorderden. Één van de uitdagende pistes is de Zirbenfall, deze heeft een hellingsgraad van ca 80%. Een andere uitdagende piste is één die vernoemd is naar de lokale held, de Benni Raich Abfahrt.

Pitztal, Jerzens Hochzeiger

@ TVB Pitztal

Van de 40 km aan piste is:

  • 10 km blauw
  • 22 km rood
  • 8 km zwart

Tevens heeft dit gebied 1 gondellift, 4 stoeltjesliften en ook 4 sleepliften.

De Hochzeiger is kindvriendelijk, het heeft meerdere kinderlanden, opvang voor de aller jongsten en kinderen tot 10 jaar hebben een gratis skipas. Het is nog niet zo super toeristisch dus goede en goedkope accommodaties zijn hier goed te vinden en i.c.m. de gratis skipas voor kinderen onder de 10 jaar is het ook een goedkoper alternatief voor de wat meer bekendere oorden.

Het gebied ligt aan het begin van de Pitztal, hierdoor is het goed te bereiken. Vanaf de autobahn is het nog maar een klein stukje binnendoor.

Omdat het de uitbundige apres ski mist is het ideaal voor gezinnen, in de avond is het rustig maar wil je in de avond na genieten is er in Jerzens plek hiervoor. Het gebied is wel te klein voor toertochten, maar je kan hier een week goed uit de voeten.

Hieronder de interactieve kaart van de Hochzeiger, hier kan je realtime zien welke lift, piste, restaurant e.d. open zijn.

Op 11 januari 2024 waren we in dit mooie skigebied. De video update van deze dag staat hieronder met ook nog video’s van jaren daarvoor. Pitztal Hochzeiger echt een aanrader!

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×