Pitztal is zeker iets voor op jouw bucketlist

cafe 3440 pitztaler gletscher
© Pitztal.com

Pitztal is zeker iets voor op jouw bucketlist, We hebben het al vaker over dit prachtig gebied gehad het Pitztal, de thuishaven van de hoogste berg van Tirol de Wildspitze. Een gebied om zeker eens te bezoeken en te ontdekken.

Een populair gebied bij wandelaars, wintersporters en natuurliefhebbers met het hoogste skigebied, de Pitztaler gletsjer. Naast een populair gebied bij wandelaars, wintersporters en natuurliefhebbers is het ook een freeride paradijs. Maar je zou niet snel een bucketlist maken met dit gebied erop, maar dat is onterecht. De meeste mensen met een bucketlist hebben vaak dingen zoals het Noorderlicht zien, bungeejumpen, naar verre oorden gaan enzovoorts. Maar de schoonheid van het Pitztal zou eigenlijk ook een plekje hebben op je bucketlist.

Meer over het Pitztal is te vinden in ons gebiedsoverzicht.

Café 3.440

Het Pitztal heeft de hoogste berg van Tirol, de hoogst gelegen gondel de Wildspitzbahn maar ook het hoogstgelegen Cafe van Oostenrijk. Op 3.440 meter bij het bergstation van de Wildspitzbahn. Bezoek aan dit café mag natuurlijk niet ontbreken genieten van een kop koffie met wat lekkers en ook nog eens een FANtastisch uitzicht, in dit café zit ook nog de hoogstgelegen banketbakkerij. De grote keuze aan zelfgemaakte taarten en gebakjes en de verschillende koffiespecialiteiten maken het in combinatie met elkaar tot een ervaring die waarschijnlijk niet snel zal worden vergeten.

Pitztal Rifflsee Vlot

© Pitztal.com

Vlotvaren op de Rifflsee

We hebben het hier al eerder over gehad vlotvaren op het hoogst natuurlijke bergmeer van Oostenrijk. Een 45 minuten durende rondvaart, op een 140 m2 groot vlot kan men genieten van de adembenemende schoonheid van het turkooisblauwe meer en de besneeuwde toppen, tevens leer je interessante feiten over het Pitztal.

De rondvaart is op de Rifflsee dat op 2,232 meter ligt, Twee keer per dag (10:30 uur en 13:30 uur) in juli en augustus en een keer per dag (13:30 uur) in september en oktober kan men genieten.

De Pitztaler Gletsjer beklimmen

Wil je een prachtig klimavontuur beleven met een adembenemend panorama dan is het klimpark van de Pitztaler Gletscher de plek voor zowel beginners als ervaren professionals. Het is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, maar is ook de ideale voorbereiding op de andere drie klettersteigs. Als beloning wordt je ook nog eens getrakteerd op een schitterend uitzicht op de hoogste gletsjer van Tirol.

Skulpturenweg Mandarfen

Tijdens een wandeling door het dorp Mandarfen kun je verschillende sculpturen tegenkomen, deze zijn gecreëerd ter gelegenheid van de internationale steensculptuursymposia in 2008, 2010 en 2014. Tijdens deze symposia hebben de vele internationale kunstenaars indrukwekkende werken gemaakt, deze route begint al bij het dalstation van de Rifflseebahn. Het eerste gedeelte langs het verharde pad is ook gemakkelijk te gebruiken voor rolstoelgebruikers.

Waterwereld Stillebach

Het kan heel heet worden in Oostenrijk wat is dan lekker om af te kunnen koelen in Stillebach, de thuisbasis van de Pitztaler Waterwereld. Deze wereld is van half juni tot eind september geopend, hier kun je genieten van recreatie aan het idyllische zwemmeer met grote grasvelden om te zonnebaden en Kneipp-hydrotherapie-faciliteiten die een ontspannende traktatie aan uw voeten beloven. Meer informatie is hier te vinden.

Rondwandeling Alois Gabl Weg

Een makkelijke wandeling in de omgeving van St Leonhard im Pitztal bij Weise, een pad langs de Pitze tussen Schußlehn en Zaunhof is de Alois Gabl Weg. Het voert je o.a. door een prachtig natuurkloof langs het geboortehuis van Alois Gabl, belangrijke kunstenaar en oud professor aan de kunstacademie in München.

Na deze wandeling is een kopje koffie bij Gasthof Wiese iets wat natuurlijk niet mag ontbreken.

Steinbockzentrum Am Schrofen

© Pitztal.com

Steinbockzentrum am Schrofen

De grootste steenbokkenkolonie van de oostelijke Alpen is te vinden in het Pitztal en in het aangrenzende Kaunertal. Het is dit jaar 65 jaar geleden dat de steenbok werd geherintroduceerd in het Pitztal, het bezoekerscentrum “Am Schrofen” is gewijd aan de herintroductie van deze prachtige dieren. Ook kan men naast de steenbokken ook marmotten op ooghoogte observeren in een vrij toegankelijk natuurgebied.

Bron: Pitztal.com

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×