Pitztal komt ook met Corona regels, introductie “Gondelbutler”

Gondelbutler Pitztal

Pitztal komt ook met Corona regels, introductie “Gondelbutler”

Bij het VVV in het Pitztal zijn op vrijwillige basis Covid-maatregelen voor de winter vastgesteld. Dit ook omdat er vanuit de regenring van Oostenrijk nog niet direct regels zijn opgesteld. De verschillende gebieden nemen nu hier toch het voortouw in. Het seizoen op de Pitztaler Gletsjer begint al op 19 september 2020.

Gondelbutler!

Het is nog zeker niet te vroeg dat het Pitztal en de Bergbahnen maatregelen presenteren hoe om te gaan met Corona. Deze maatregelen moeten ook wel want op 19 september start de Pitztaler Gletscherbahn het winterseizoen. Over het algemeen geldt natuurlijk in de eerste plaats de veiligheidsafstand. En daar, waar het nauwelijks kan, is het belangrijk om mond- en neusbescherming te dragen. Daarnaast is er meer personeel. In het Pitztal noemen ze deze mensen “gondelbutlers”. Deze zien er op toe dat alles goed verloopt bij de liften. Wij zullen als we de mogelijkheid hebben eens kijken bij een gondelbutler.

Pitztaler Gletsjer

“Bij de kassa van de lift, in de rij bij de kabelbaan, in de skibus, in de Glacier Express, in de gondels en in het hele restaurantgedeelte is het verplicht om mond- en neusbescherming te dragen”, legt Franz Wackernell, directeur van de Pitztaler Gletscherbahn, uit. Een bezoekers  begeleidingssysteem in de wachtruimtes dient groepen te vermijden die dicht bij elkaar staan. Er zijn geen grote evenementen op de gletsjer; alleen geregistreerde mensen kunnen deelnemen aan kleinere buitenevenementen.

Gletscherexpress, gondels, toiletten en EHBO-posten worden dagelijks gedesinfecteerd met koude vernevelaars. De kabelbaanmedewerkers worden dagelijks getest op koorts. Om het aantal bezoekers beter te verdelen, rijdt de Gletscherexpress dagelijks vanaf 07.00 uur. De toegang tot de horecagelegenheden wordt continu bewaakt.

Pitztal Hochzeiger

De Hochzeiger-bergbanen in Jerzens gaan dagelijks om 8 uur open. De toegang is beperkt tot 4.000 mensen per dag. Naast afstandsregels, verplichte mond- en neusbescherming in wachtruimtes en in gondels reguliere desinfectie zijn er ook personengeleidingssystemen. Bij  de in- en uitgangen van de gondelliften zullen zogenaamde “gondelbutlers” worden gebruikt om gasten te informeren en hen te attenderen op de afstandsregels. “We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om goed samen te werken”, legt Thomas Fleischhacker van Bergbahnen Hochzeiger uit.

Après Ski?

“We kennen de après-ski toch amper”, zegt Gerhard Gstettner, directeur van TVB Pitztal, die zich meer richt op chill-out. In het geval dat een gast positief test, worden in het hele Pitztal zogenaamde safe rooms ingericht, waarin getroffenen in quarantaine kunnen gaan.

Pitztaler Gletsjer 3440 meter

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...