Pitztal en Ötztal samen? Er is nieuws!

Aansluiting Pitztal Ötztal

We hebben er lang geleden al over bericht. Deze twee gletsjergebieden willen de aansluiting naar elkaar maken, maar er zijn nog vele hobbels te overwinnen.

Het milieueffect zal als eerste beoordeeld gaan worden. Als dat positief afgerond is zijn er nog tal van zaken dat ook voorgelegd dient te worden en er zullen ook nog veel benodigde vergunningen nodig zijn. Op dit moment is er al 3 miljoen geinvesteerd in dit project, 11.000 pagina’s  geschreven, rond de 700 vergunningen zijn nodig en talloze mensen worden ingezet om dit project van de grond te krijgen.

Wat zou er dan allemaal gebouwd  worden?

  • 3 nieuwe liften
  • Skitunnel
  • Skicentrum
  • 64 hectare aan piste

Dit alles gaat circa 120 miljoen Euro kosten!

Pitztaler Gletsjer

Skiweg op de Pitztaler Gletsjer afgesloten

Afgelopen zomer hebben wij ook melding gemaakt van een illegale bouw die had plaats gevonden op de Pitztaler Gletsjer. De autoriteiten hebben nu deze weg gesloten.

Het gaat om de skiweg „Brunnenkogel“ Deze is te vinden bovenaan het bergstation van de Wildspitzbahn. Afgelopen zomer is daar een stuk rots afgebroken. Dit heeft er toe geleid dat men de weg moest verbouwen voor de veiligheid van de wintersporters. Ook is de skiweg wat breder gemaakt. De rots is weggehaald en er is een muur gemaakt ter bescherming van…juist ja de wintersporters.

Omdat het hier om een illegale bouw gaat is de weg afgesloten. Hoe dit gaat aflopen, geen idee. Als er weer nieuws is dan houden we jullie op de hoogte.

Bron: ORF

Turner Banner

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht