Pitztal Rifflsee skiseizoen start op 15 december 2023

Pitztal Rifflsee

Rifflsee

Pitztal Rifflsee skiseizoen start op 15 december 2023

Vrijdag 15 december 2023 is het dan eindelijk zover. In het Pitztal gaat ook het skigebied van de Rifflsee open. Op de Piztaler Gletsjer, wat nagenoeg aaneengesloten is met de Rifflsee, wordt al langer geskied maar nu gaat toch ook eindelijk de Rifflsee open.

De Rifflsee is weliswaar een klein gebied maar er zijn geweldige pistes en door de hoge ligging ben je verzekerd van goede sneeuw. Wij zelf komen er al jaren en van enige wachtrijen hebben wij nog nooit van gehoord laat staan dat we er ooit in hebben gezeten.

Dit gebied te bezoeken is echt aan te raden. Ski dan in de ochtend in het skigebied van de Rifflsee. Rond de middag neem je de lange afdaling naar het dalstation van de Pitztaler Gletsjer om vervolgens nog de hele middag op de gletsjer actief te zijn.

Wij gaan dat in dit winterseizoen zeker nog een keer doen. In het verleden hebben we dat ook gedaan en hieronder staan de video’s nog van deze dag.

Pitztal Rifflsee FANtastisch Skigebied

Net voor de Pitztalergletsjer ligt een klein gebied de Rifflsee, dit is een gebied met 30 km aan piste. Vanuit Mandarfen op 1640 m ga je met de Rifflseebahn naar het hart van dit gebied, hier vind je 18,4 km aan pistes en reikt tot 2800 m.

Het gebied ligt pal voor de deur van de gletsjer, begin je bij de Rifflseebahn kun je de blauwe 1 pakken. Hier ski je tot de voordeur van de Gletscherexpress, maar het “kleine” gebied biedt ook het nodige vertier. Het heeft 5 blauwe pistes, 4 rode en 5 zwarte pistes,

Van de 18,4 km zijn er:

  • 9,5 km blauw
  • 4,5 km rood
  • 4,4 km zwart

Tevens bevat het 1 gondellift, 3 stoeltjesliften en 1 sleeplift, ook heeft het gebied 9 km aan skiroutes en 5 km aan loipe. In het dorp Mandarfen liggen net als op de berg de loipe, maar ook is daar een kinderland aanwezig.

Hieronder is de interactieve kaart te bekijken, realtime toegang tot oa. de geopende liften en pistes.

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...