Pitztal Rifflsee weer open op 17 december 2022

Grubenkopf Rifflsee

© pitztal.com

Pitztal Rifflsee weer open op 17 december 2022

Ook dit fijne skigebied is weer open. Juist als dit gebied open is zeggen wij altijd dat je er een perfecte skidag kunt hebben in de 2 gebieden die daar liggen. Eerst in de ochtend skiën bij de Rifflsee en dan in de middag skiën op de Pitztaler Gletsjer. Maar daar komen we zeker nog een keer op terug.

Net voor de Pitztalergletsjer ligt dit verfijnde skigebied (Rifflsee) Hier ligt 30 km aan piste. Vanuit Mandarfen op 1640 meter ga je met de Rifflseebahn naar het hart van dit gebied.

Het gebied ligt pal voor de deur van de gletsjer, begin je bij de Rifflseebahn kun je de blauwe 1 pakken. Hier ski je tot de voordeur van de Gletscherexpress, maar het “kleine” gebied biedt ook het nodige vertier. Het heeft 5 blauwe pistes, 4 rode en 5 zwarte pistes,

Van de 18,4 km zijn er:

  • 9,5 km blauw
  • 4,5 km rood
  • 4,4 km zwart

Tevens bevat het 1 gondellift, 3 stoeltjesliften en 1 sleeplift, ook heeft het gebied 9 km aan skiroutes en 5 km aan loipe. In het dorp Mandarfen liggen net als op de berg de loipe, maar ook is daar een kinderland aanwezig.

Hieronder is de interactieve kaart te bekijken, realtime toegang tot oa. de geopende liften en pistes.

Overigens is er op 17 december nog een concert te beleven in het skigebied van de Rifflsee (Sunna Alm) Vanaf half 4 in de middag treed de Meissnitzer Band op. Dit gaat door tot half 7 en aansluitend kun je de gondel weer pakken het dal in.

Meer info tref je HIER aan.

Hieronder nog een aantal video’s van onze bezoeken aan de Rifflsee.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...