Pitztal Rotmoosbahn wordt vervangen

Hochzeiger
© pitztal.com

Pitztal Rotmoosbahn wordt vervangen door een moderne 8 persoons stoeltjeslift. De aankondiging was al in 2019 de Hochzeiger 2.5 is de nieuwe naam.

Het Pitztal blijft ook in deze tijd druk bezig met het verbeteren van het gebied, zo ook op de Hochzeiger hier mag de oude Rotmoosbahn na 32 jaar trouwe dienst eindelijk met pensioen. De oude 4-persoons stoeltjeslift zal vanaf winter 2021/2022 vervangen zijn door een moderne 8-persoons versie. De bouw zal in twee fases gebouwd worden dat betekent dat aankomende winterseizoen de oude Rotmoosbahn nog in bedrijf is. De eerste plannen waren dat de Hochzeiger 2.5 dit jaar al open zou gaan, maar een virus gooide roet in het eten.

Technische data

Benieuwd wat je van de nieuwe Hochzeiger 2.5 kan verwachten, we zetten alles even op een rijtje.

Naam Hochzeiger 2.5
Vervanger van Rotmoosbahn
Type 8-persoons met kap, verwarming en koppelbaar
Fabrikant Dopplmayr
Capaciteit 3.200 pers./uur
Snelheid 5 m/s
Duur rit ca 4:50 minuten
Hoogte dalstation 1.987 m
Hoogte bergstation 2.488 m
Lengte 1,296 m
Vertikaal 501 m
Kosten +/- 10 miljoen Euro

Bron: tt.com

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×