Pitztal Wild Face editie 2023 komt er aan

Pitztal Wild Face

© tvb pitztal

Pitztal Wild Face editie 2023 komt er aan. In het weekend van 17 tot en met 19 maart 2023 zullen de dames en heren weer opzoek gaan  naar de perfecte lijn op de Linkenfernerkogel richting het dal.

Dit alles als onderdeel van de Pitztal Wild Face 2023. De Pitztal Wild Face wordt door freeriders beschouwd als de zwaarste race ter wereld. Het is ook de enige competitie in deze discipline dat draait om snelheid, de ideale lijn is vrij te kiezen. Van 17 tot en met 19 maart 2023 zal de 14e editie gehouden worden.

De start van de race is op de Linkenfernerkogel op 3.277 m, en iedere halve minuut start er een deelnemer. Het einddoel is het dalstation in Mandarfen, deze ligt op 1510 m. De route is 4,6 km lang, de snelsten zullen deze afdaling doen in minder dan 6 minuten. De wat onervaren freeriders zullen hier een uur over doen.

Overigens is deze race officieel aangemerkt als een 2 ster kwalificatierun van de Freeride World Tour.

De race

De race vind in het weekend plaats van 17 t/m 19 maart 2023 met een hoofdrun.  De race wordt gehouden op tijd, er zijn geen juryleden die de run beoordelen. De hoofdwedstrijd is onderverdeeld in 4 categorieën, namelijk heren, snowboardmannen, dames en snowboardvrouwen, dit afhankelijk van het aantal registraties.

Hoofdrace

  • Start: Linkenfernerkogel (3.277 m) Pitztaler Gletscher
  • Route: noordkant richting dalstation Gletscherbahn Mandarfen
  • Finish: EisHöhe op de helft van de afdaling naar het dalstation (2.400 meter)
  • Hoogteverschil: 1.877m.
  • Lengte: 2.8 km
  • 5 coördinatiepunten moeten gepasseerd worden
  • Finish festiviteiten is bij de Gletschermühle

De race wordt gestart op volgorde van startnummers, de start is iedere halve minuut. Rijders die niet op tijd aan de start verschijnen moeten hun run uitstellen als de laatste geweest is. Het kan zijn dat de sporen in beide runs door weer kunnen veranderen.

Meer informatie ga naar de officiële site van het Pitztal Wildface en pitztaler-gletscher.at.

Pitztal Wild Face @TVB Pitztal

Pitztal Wild Face @TVB Pitztal

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...