Pitztaler Gletsjer zeer milieuvriendelijk

Pitztaler Gletsjer Zonnepaneel

Pitztaler Gletsjer zeer milieuvriendelijk

Regelmatig in het winterseizoen brengen we een bezoek aan de Pitztaler Gletsjer. Een zeer mooie gletsjer waar een uitstekend skigebied ligt.

Maar dit skigebied wordt ook steeds groener en dan doelen we niet op de sneeuw maar op de energievoorziening. Op 2900 meter hoogte is een groot zonnepanelenpark aangelegd. Per jaar wordt hier circa 1.450.000 Kilowatt uur opgewekt. Dat komt neer op zo n beetje 1/3 van het verbruik van wat de Pitztaler Gletsjer nodig heeft om alles draaiende te houden. Bovendien willen moderne gasten van alle voorzieningen genieten die het skigebied hun biedt, maar dit moet niet ten koste gaan van het natuurlandschap. Deze moet beschermd en in stand gehouden worden. Om dit te bereiken zijn zowel grote investeringen als de nieuwste milieuvriendelijke technologieën absoluut noodzakelijk.

„Mit dem Bau einer Photovoltaikanlage am Pitztaler Gletscher setzten wir ein deutliches Zeichen für mehr Nachhaltigkeit und Umweltschutz im Alpenraum. Als einer der größten Arbeitgeber in der Region, wollen wir mit gutem Beispiel vorangehen und einen neuen und vor allem ökologischen Weg im Wintertourismus einschlagen“, aldus Hans Rubatscher Seilbahnchef .

Meer informatie.

Hieronder nog een aantal video update’s die we in het verleden hebben opgenomen. Mooie afdalingen zijn er ook zeker te zien. We hopen hier dit skiseizoen nog een rondje te kunnen skiën. De planning is eind april maar dan moet het weer mee zitten.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×