Pitztaler Gletsjer zeer milieuvriendelijk

Pitztaler Gletsjer Zonnepaneel

Regelmatig in het winterseizoen brengen we een bezoek aan de Pitztaler Gletsjer. Een zeer mooie gletsjer waar een uitstekend skigebied ligt.

Maar dit skigebied wordt ook steeds groener en dan doelen we niet op de sneeuw maar op de energievoorziening. Op 2900 meter hoogte is een groot zonnepanelenpark aangelegd. Per jaar wordt hier circa 1.450.000 Kilowatt uur opgewekt. Dat komt neer op zo n beetje 1/3 van het verbruik van wat de Pitztaler Gletsjer nodig heeft om alles draaiende te houden. Bovendien willen moderne gasten van alle voorzieningen genieten die het skigebied hun biedt, maar dit moet niet ten koste gaan van het natuurlandschap. Deze moet beschermd en in stand gehouden worden. Om dit te bereiken zijn zowel grote investeringen als de nieuwste milieuvriendelijke technologieën absoluut noodzakelijk.

„Mit dem Bau einer Photovoltaikanlage am Pitztaler Gletscher setzten wir ein deutliches Zeichen für mehr Nachhaltigkeit und Umweltschutz im Alpenraum. Als einer der größten Arbeitgeber in der Region, wollen wir mit gutem Beispiel vorangehen und einen neuen und vor allem ökologischen Weg im Wintertourismus einschlagen“, aldus Hans Rubatscher Seilbahnchef .

Meer informatie.

Hieronder nog de video update van 14 januari 2018 alsmede wat afdalingen.

Colada Sport2000 banner

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht