Pitztaler Gletsjer weer open op 19 september 2020

Pitztaler Gletsjer 3440 meter

Pitztaler Gletsjer weer open op 19 september 2020

Op de Pitztaler Gletsjer kan men vanaf as. zaterdag ook weer skiën. De winter is in aantocht maar die laat zich in de lager gelegen gebieden nog niet zien. Daar zien we hopelijk de eerste plaagstootjes in november optreden. Op de Gletsjers is dat een ander verhaal. Daar kan in september al wat sneeuwvallen. We zien dat nog niet op de kaarten terug maar met de sneeuw die er voorhanden is kun je al behoorlijk uit de voeten.

Al twee dagen voordat de Pitztaler Gletsjer opent skiën daar de mannen al van het Oostenrijkse Ski team (ÖSV)

Er zijn uitgebreide maatregelen met betrekking tot Covid-19 ontwikkeld om ervoor te zorgen dat alle professionele en recreatieve skiërs op de gletsjer veilig kunnen skiën. Het motto van het skigebied is duidelijk: “De bescherming en veiligheid van gasten en medewerkers staan ​​voorop!”

“We hebben richtlijnen opgesteld voor onszelf en onze gasten om een ​​zo zorgeloos mogelijke ervaring in onze bergen mogelijk te maken”, legt Franz Wackernell, directeur van de Pitztaler Gletscherbahn, uit. “In tijden van Corona kan iedereen zijn steentje bijdragen om de verspreiding van het virus te voorkomen of in te dammen. We eisen van onze gasten dat ze mond- en neusbescherming dragen bij de kassa van de lift, in de rij bij de kabelbanen, in de skibus, in de gondelbaan, in de gondels en in het restaurantgedeelte. ” Een bezoekersgeleidingssysteem moet groepen die dicht bij elkaar staan, vermijden. Komend seizoen zullen er geen grote evenementen plaatsvinden op deze gletsjer.

Afgelopen jaren zijn wij ook op deze gletsjer aanwezig geweest en gaan ervan uit dat we ook weer komend seizoen naar dit mooie gebied kunnen (vergeet dan zeker ook het skigebied van de Rifflsee niet).

Een video update van afgelopen winterseizoen kun  je hieronder nog een keer bekijken.

Hoe de gletsjer er vandaag uitziet kun je onderstaand webcamvideo zien. De piste zie je in  ieder geval liggen.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...