Pitztaler Gletsjer Zonnepanelen park

Het dak van Tirol in het Pitztal en op de Pitztaler Gletsjer is niet alleen een geweldige plek om te zijn (zowel zomer als winter) maar hier staat men ook open voor innovaties.

Sinds oktober 2015 staat hier het hoogste fotovoltaïsche systeem van Europa, noem het een zonnepanelen park. Op een hoogte van 2.900 meter wekken ongeveer 6.000 m² aan panelen een derde van de benodigde elektriciteit op de Pitztaler Gletscher op.

Dat juichen we bijzonder toe en wie weet staat er nog wel meer op het programma aldaar.

Ook zijn er plannen om de gletsjer nog wat uit te breiden. Dit kun je HIER nog eens lezen.

Onderstaand nog een video van ons laatste bezoek aan dit gletsjer gebied.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...