Planning WK 2025 Skicircus gaat door

WK 2025 Saalbach

© Saalbach.com

Planning WK 2025 Skicircus gaat door. Over ruim 1000 dagen wordt voor de tweede maal een WK georganiseerd in het Skicircus echter laat de definitieve financieringstoezegging van de overheid nog op zich wachten.

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is van 2 tot 16 februari 2025 het toneel van het wereldkampioenschap skiën. Dit is de tweede keer dat een WK in het Glemmtal gehouden gaat worden. Naast de definitieve financieringstoezegging laat ook nog het programma op zich wachten.

De locatie is wel bekend namelijk de Zwölferkogel, op deze berg bevind zich de enige permanente racepiste. De dames- en herenwedstrijden vinden plaats op de Zwölferkogel en eindigen in het finishstadion Hinterglemm met een capaciteit van 15.000 tot 17.000 toeschouwers. Saalbach-Hinterglemm plant momenteel vijf dames- en vijf herenraces en een teamcompetitie, die vanwege de lichtomstandigheden op een tegenoverliggende helling kan plaats vinden.

Of de combinatie in het programma blijft, is een open vraag en zal eind mei op het FIS-congres worden beslist. “Ik weet niet zeker of het zo zal blijven”, zei ÖSV-voorzitter Roswitha Stadlober sceptisch.

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm

Zicht op de Zwölferkogel

“toekomstbestendig en duurzaam”

Het WK van 2025 moet “toekomstbestendig en duurzaam” zijn en daarom doet men er alles aan om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Dit is voor ÖSV-voorzitter Roswitha Stadlober zeer belangrijk. Het dorp wil ook duurzaam zijn met zijn investeringen in infrastructuur. “We willen geen infrastructuur-lijken ergens hebben liggen. Wij houden ons bezig met zaken die een toegevoegde waarde hebben”, benadrukte burgemeester Alois Hasenauer. Wegen horen daar niet bij, zei hij dinsdag tijdens een presentatie op de conferentie van Sports Media Austria, de vereniging van Oostenrijkse sportjournalisten, in Salzburg.

6.000 bedden

Het organiseren beperkt zich niet tot de races en infra maar ook het aantal bedden. De teams zullen in het dorp ondergebracht worden waar 6 tot 20 duizend bedden nodig zijn. In een straal van 30 kilometer zijn zelfs 85.000 bedden nodig om naast o.a. de teams ook de toeristen en toeschouwers te kunnen herbergen. De toeschouwers worden met pendelbussen van het station van Maishofen naar Hinterglemm gebracht of komen met de ski’s van naburige gemeenten die met liften met elkaar verbonden zijn.

Saalbach wil “WK-gevoel” creëren

Tijdens het WK komt er in het centrum van Hinterglemm een fan mile en het Medal Plaza. Ook kunnen skiërs langs de route zelfs de wedstrijden meemaken zonder extra kosten, de tickets worden alleen verkocht voor het finishstadion. Op deze manier wil men een sfeer creëren dat een WK-gevoel geeft aldus toerismevoorzitter Heinz Fuchs.

Bron: Salzburg24.at

Onze eerdere berichtgeving:

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...