Platter: Lockdown voor gevaccineerde moet stoppen op 12 december

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

Platter: Lockdown voor gevaccineerde moet stoppen op 12 december

De Tiroolse gouverneur Günther Platter (ÖVP) eiste in het ORF-persuur dat de lockdown voor gevaccineerde mensen op 12 december zou eindigen. Dat was beloofd aan de bevolking, en die belofte moet nu worden nagekomen, aldus Platter. Hij riep ook op tot verplichte testen, in ieder geval voor niet-gevaccineerde mensen, zodra de verplichte vaccinatie van kracht gaat worden.

De regering en de gouverneurs kwamen schriftelijk overeen dat de lockdown op 12 december zou eindigen voor degenen die waren gevaccineerd, zei Platter. Voor het vertrouwen in de politiek is het cruciaal dat de belofte wordt nagekomen.

Sigrid Maurer (Groenen) is wat terughoudender

Sigrid Maurer was duidelijk voorzichtiger. Zoals afgesproken wil ze de komende week niet vooruitlopen op de gesprekken met de deelstaten en experts. De huidige ontwikkelingen laten volgens Maurer echter voorzichtige openingen toe. Platter gaf hier zijn mening en verwees naar de overeenkomst. Maar hij was één van de negen gouverneurs, vervolgde Maurer.

Voor opening vanaf 13 december 2021

Volgens Platter moeten naast de retail ook restaurants, hotels, cultuur en sport weer open – zij het met aanvullende veiligheidsmaatregelen die nog besproken moeten worden. Recentelijk werd gespeculeerd dat de afsluiting ook na de 12e zou kunnen worden verlengd voor gevaccineerde mensen, aangezien de situatie in de ziekenhuizen nog steeds kritiek is. Zeker is dat de lockdown voor niet-gevaccineerde mensen blijft gelden.

We gaan het zien wat het gaat worden. Komende week verwachten we een nieuwe persconferentie. Wanneer dat zal zijn is helaas nog niet bekend.

Lees ook ons Liveblog.

Bron: ORF

Sölden 7 nov 21 @ron vlierberghe

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

In2sportbrands Winter banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...