Poeder17! en dan begin je zomaar een hobby…

Poeder 17 Michael Janssen

Poeder17! en dan begin je zomaar een hobby…

Ik zal mij eerst even zelf kort voorstellen: Michael Janssen, 31 jaar en woonachtig in Herten (Gemeente Roermond) in het zonnige zuiden. Woon samen met mijn vrouw en ben werkzaam als Ambulancechauffeur bij AmbulanceZorg Limburg Noord. Naast mijn passie voor mijn werk heb ik ook een ontzettende passie voor………

Net zoals iedere onderneming is ook die van mij ontstaan uit passie en interesse in het vakgebied. Ik ben al jaren fanatiek wintersporter en probeer als het even kan 3/4 x per jaar richting de Oostenrijkse bergen te gaan. Al jaren gaan we naar Zell am See / Kaprun wat inmiddels als thuiskomen voelt.

Poeder 17 ski wax reparatie

In Piesendorf (klein dorpje naast Zell am See) lag ons hotel waar wij al jaren kwamen. De hotel eigenaar onderhield hier zelf handmatig ski’s / snowboards voor klanten uit het hotel wat resulteerde in ieder jaar opnieuw weer scherpe kanten en veel grip. Het was mooi om te zien met hoeveel enthousiasme hij aan het werk ging om zijn klanten zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn, hij gaf dan ook graag alle tekst en uitleg hierbij in zijn kelder.

Een paar jaar geleden is het hotel helaas overgenomen door andere eigenaren en helaas dus ook de wax- en slijpservice. Dit hebben we vervolgens 1 jaar machinaal laten doen, maar wat een wereld van verschil was dat!

Toen wist ik het zeker. Ik ga een klein stukje Oostenrijk naar Nederland halen en ga het onderhoud aan mijn ski’s en die van familie / vrienden zelf uitoefenen. Echter kreeg ik steeds meer vragen vanuit mijn omgeving om ook hun ski’s te onderhouden en zo kwam van het een het ander. Mond op mond reclame is de beste reclame.. Nou, dat heb ik gemerkt!

Het werd steeds drukker en in 2019 heb ik dan ook de keuze gemaakt om naast mijn vaste baan, Poeder17 op te richten. Met mijn huidige baan kan ik mede door het onregelmatige werken dit perfect met mijn eigen bedrijf combineren.

Poeder 17 Michael Janssen

Zo trots dat ik was op mijn eigen bedrijfje heb ik altijd dezelfde kernwaarden en afspraken vast gehouden:

  • Kleinschalig
  • Hoge kwaliteit
  • Betaalbaar

Omdat ik alles alleen doe en alleen handmatig onderhoud verricht, ben ik beperkt in het aantal klanten welke ik van dienst kan zijn. Waar een machine een programma afwerkt binnen enkele minuten, ben ik per set materiaal ongeveer 45 – 60 minuten bezig. Voordeel is wel dat ik makkelijk maatwerk kan leveren en de kanten in een gewenste hoek kan zetten zonder grote instellingen te wijzigen. Van 87/86 graden voor racers tot 88/89 graden voor de all rounders.

Om die reden is het dan ook niet haalbaar om binnen 1 dag de ski’s te brengen en ook weer op te halen. Daarentegen lever ik ski’s / snowboards pas af op het moment dat ik volledig tevreden ben met het eindresultaat en dat merk je!

Poeder 17 ski wax reparatie

Het eerste seizoen is drukker geweest als verwacht, maar het was een groot succes met allemaal dankbare klanten en veel positieve reacties. Aangezien ik dit bedrijf aan huis heb, is in de zomer van 2020 de zolder flink verbouwd waardoor ik nu nog meer ruimte / materialen heb om jullie komend seizoen vol enthousiasme weer van dienst te kunnen zijn.

Zelf ben ik ook aardig met Poeder17 aan de weg aan het timmeren. Zo werk ik vanaf dit seizoen samen met Vola Racing, Ski handel Leende, Naked Optics en RenTuday / Turner.

Ik kan mijn services nu uitbreiden met verhuur en verkoop van zowel nieuw als gebruikte ski’s, brillen en accessoires. De service en kwaliteit zal altijd het zelfde blijven en hier zal ik ook niet van afwijken. Mijn visie is betaalbaar en kwalitatief hoog onderhoud en artikelen.

Als ik mijn ogen dicht doe zie ik mij met mijn gezin wel ergens in Oostenrijk een eigen wintersport zaak hebben. Wellicht als Gaston een keer aan de deur komt haha!

Tot die tijd zit ik goed in het zonnige zuiden!

Ik hoop jullie graag te zien bij Poeder17 en de koffie staat altijd klaar!

Michael Janssen

Mocht je Michael herkent hebben? Kijk ook eens dan in dit bericht waarbij hij een aanzoek doet op de Schmittenhöhe!

Poeder17

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Turner Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht