Positieve berichten uit Oostenrijk, in mei versoepelingen!

weerbericht herfst oostenrijkse vlag

Positieve berichten uit Oostenrijk, in mei versoepelingen!

Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) is met een mooie Paasboodschap gekomen. Kurz belooft in mei openingen voor sport, cultuur, gastronomie en toerisme. Dit deed hij in een paasvideoboodschap.

Wat de vaccinaties betreft, blijft hij, ondanks de vertraagde leveringen (maar dat geldt voor heel europa), bij het bekende plan – en verzekert hij dat “in de komende 100 dagen iedereen die gevaccineerd wil worden tenminste de eerste vaccinatie aangeboden zal krijgen”.

Dat betekent dat heel Oostenrijk voor dat de zomer begint zou zijn gevaccineerd! Strenge coronabeschermende maatregelen acht de bondskanselier momenteel niet nodig.

“Corona zal voorbij gaan”, verzekert de bondskanselier, “dat we allemaal weer terug kunnen keren naar het normaal in de zomer”. De tijd tot dan is echter veeleisend en moeilijk te voorspellen. Men moet “accepteren dat we niet alles kunnen veranderen”, namelijk virusmutaties en “vaccins die niet geleverd worden”, zegt Kurz – en roept iedereen op om van het testaanbod gebruik te maken en zich te laten vaccineren. In Oostenrijk kun je gratis gebruik maken van de thuis test. Kurz deed ook een oproep om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken.

Laten we hopen dat Kurz gelijk gaat krijgen en dat de positieve berichten zich maar mogen opstapelen. Dat de Gastronomie (en eigenlijk alles) weer kan openen, dat we weer vrij kunnen reizen met zijn allen.

Wij kijken daar enorm naar uit en jullie?

Hintersteiner See FANtastisch Oostenrijk Herfst

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...