Powderhunts: onvergetelijke freeride trip op altijd de beste bestemming

Ripstar Powerhunts

Powderhunts: onvergetelijke freeride trip op altijd de beste bestemming

Je hebt je off-piste trip geboekt, het hotel vastgelegd, het is de dag van vertrek en… er is geen verse sneeuw. De nachtmerrie van elke freerider. Gelukkig heeft off-piste reisspecialist Ripstar hier dé oplossing voor: de Powderhunt. De reisorganisatie heeft dit concept in het leven geroepen zodat jij nooit meer op een poederloze bestemming belandt. Benieuwd naar het concept? Lees snel verder!

Het concept van de Powderhunt

De Powderhunt werkt eigenlijk vrij simpel. Jij kiest welke datum het beste uitkomt in jouw agenda en Ripstar zal kort voor vertrek de locatie kiezen waar op dat moment de beste sneeuw ligt. Op het moment van boeken weet je dus alleen wanneer je zal gaan, nog niet waar naartoe. Dat hoor je kort van te voren. De bestemming is helemaal afhankelijk van de sneeuwcondities! Op deze manier heb je altijd de beste sneeuw van het moment en blijft de trip een leuke verrassing.

De groep

De Powderhunt is een specialistische trip en dus bedoeld voor ervaren freeriders. Per Powderhunt zal je op pad gaan met een ervaren gids in een groep van maximaal 6 personen. Iedereen in de groep bezit al over de basiskennis van de backcountry en weet hoe hij/zij onder leiding van een gids naar beneden komt in middelsteil terrein. Hierdoor kun je lekker doorpakken en zo veel mogelijk poeder scoren.

Ripstar Powerhunts

De gids en de tailguide

De afdalingen zullen ter plekke worden uitgekozen door de berggids of ski-/snowboardführer. Deze lokale gids is speciaal uitgekozen om zijn/haar kennis van het gebied en zal de groep begeleiden tijdens de afdalingen. Naast de gids is er ook een Ripstar Tailguide aanwezig tijdens de trip. Deze persoon zal ervoor zorgen dat de reis soepel verloopt; de tailguide zorgt ervoor dat het huurmateriaal ter plekke komt, geeft hier alle uitleg over en deze gaat overdag mee om de actie vast te leggen op foto en/of video. Ook zal de tailguide het lawinebericht doornemen, de safetyprotocollen herhalen en natuurlijk ook op zoek gaan naar de beste restaurants en de leukste après-ski locaties. In andere woorden; jij hoeft alleen maar de lekkerste poeder te rijden!

Praktische informatie

De Powderhunt is een weekend of week trip; net wat jij het fijnst vindt. Voor de weekenden geldt dat de aankomstdag op donderdag is en vertrek is op zondag einde van de middag. Voor de week geldt dat de aankomstdag op zondag is en vertrek op vrijdag. Zo kan je nog bijkomen tijdens het weekend en rustig terugrijden. In de reis zitten de overnachtingen, de begeleiding en de gids inbegrepen. Eventuele kosten voor huur- en safetymateriaal en de maaltijden zijn niet inclusief.

Powderhunt Alert

Het kan zo zijn dat er last-minute plekjes beschikbaar komen voor bestaande Powderhunts, of dat er een extra groep geopend wordt door dikke poeder in het gebied. Dit wordt gecommuniceerd via Ripstar’s Powderhunt Alert. Je kan je hiervoor aanmelden via een WhatsAppje of het scannen van een QR-code op de Powderhunt Alert pagina. Zodra er plekken beschikbaar zijn, zal dit worden gemeld en kan je je opgeven om last-minute mee te gaan!

Je vind hier meer informatie over de Powderhunts van Ripstar. Er zijn nog een paar laatste plekken beschikbaar voor 2024!

Ripstar Banner Off Piste GROOT

Dit vind je ook FANtastisch...

×