Prachtig nazomers weekend daarna koeler

Het wordt een nazomers weekend!

Prachtig nazomers weekend daarna koeler

Het laatste weekend van oktober zal in grote delen van Oostenrijk prachtig verlopen. Na een aantal wisselvallige dagen schijnt dit weekend vooral in het noord(west)elijke deel van de staat uitbundig. Door de komst van een föhn wordt het ook nog eens warm. Kortom, een prachtig nazomerweekend in grote delen van Oostenrijk.

Vanmorgen is er nog weinig te merken van het warmere en mooiere weekend dat komt. De vrijdag begint met veel bewolking en regen, in Karinthië kan het zelfs stevig plenzen met onweer. Vanaf 2000 meter valt er ook sneeuw. Maar in de loop van de ochtend wordt het in Vorarlberg en Tirol al droog. Vanmiddag wordt het uiteindelijk overal droog en breekt de zon nog uitbundig door in het westen. Daarbij komt wel een stevige westenwind te staan, die op de bergtoppen soms vrij krachtig wordt. De temperatuur stijgt na de regen naar 11 tot 16 graden.

Vanavond klaart het verder op, en de nacht verloopt helder. In de dalen valt de wind weg en koelt het hard af; het kan zelfs een graadje vriezen.

Morgen schijnt de zon uitbundig in grote delen van Oostenrijk, van opkomst tot ondergang. Slechts af en toe zijn er dunne sluierwolken waar de zon goed doorheen schijnt. Het wordt prachtig nazomers met middagtemperaturen tussen 14 en 17 graden.

Zondag wordt het nog warmer. Na opnieuw een frisse start stijgt de temperatuur verder, tot maximaal 15 tot 22 graden. De zon schijnt opnieuw uitbundig, al trekken er wel iets meer velden met hoge sluierbewolking over.

Ook maandag blijft het qua temperatuur nazomers, maar de bewolking wordt helaas dikker. Na wat zonneschijn wordt het overwegend bewolkt. Het blijft nog wel droog, en de temperaturen lopen op van 17 tot 23 graden. Dat zijn bijzonder hoge temperaturen voor eind oktober.

Dinsdag slaat het weer volledig om: het gaat regenen en het wordt koeler. Kortom we moeten dit weekend nog echt even genieten!

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...