Prachtig nazomerweekend

Er staat een prachtig nazomerweekend voor de deur, ook gisteren was het mooi nazomerweer

Prachtig nazomerweekend

Het is op en top nazomerweer in Oostenrijk, er staat zelfs een warm en zonnig nazomerweekend op het programma. Vandaag is het al genieten, tenminste in het westen en zuiden van Oostenrijk. Deze ochtend trekken over het noordoostelijke deel van het land wolkenvelden waaruit soms lokaal ook een spatje regen valt. Elders is het juist de hele dag weer onafgebroken zonnig en warm. Na een frisse start stijgt het kwik naar 22 tot 25 graden vanmiddag. Uiteindelijk komt in het noordoosten de zon er ook bij en is het overal weer prachtig nazomerweer.


Morgen start de dag overal zonnig en helder. Het is in sommige Alpendal wel een fris begin van de dag want met maar weinig wind en al steeds langer wordende nachten koelt het hard af. Lokaal is zelfs grondvorst mogelijk aan het begin van de dag. Maar dit zijn we snel vergeten als voor het middaguur het kwik overal boven de 20 graden uitkomt. Uiteindelijk wordt het op veel plaatsen zomers warm, waarbij het lokaal zelfs 27 graden kan worden in Tirol of Karinthië.


Zondag zet het mooie nazomerweer door. Opnieuw schijnt de zon flink en stijgt het kwik naar zomerse waarden. Maar gedurende de dag ontstaan stapelwolken en vanuit Italië wordt de bewolking ook nog eens dikker. In de namiddag en aan het begin van de avond trekken enkele buien over de west helft van Oostenrijk. Soms is een klap onweer of wat hagel mogelijk. De buien markeren het eind aan de zeer stabiele en ronduit zomerse septembermaand 2021. Een maand die meer zomerweer gaf dan bijvoorbeeld juli.

Vanuit het westen naderen na dit weekend storingen en fronten vanaf de oceaan.

Na een vrij warm en zonnig nazomerweekend is het maandag echt gedaan met de zomer. De wisselvalligheid neemt toe en depressies vanuit het westen volgen. Er zullen nog genoeg mooie momenten komen maar een lange stabiele periode zal er even niet meer inzitten.

Dit was voorlopig even het laatste weerbericht van mij, het is tijd voor een welverdiende vakantie. Over een dikke 2 weken ben ik weer terug, tot die tijd nemen Eric en Michel het stokje over.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...