Prachtig oktoberweer in Oostenrijk

De bomen beginnen al kaal te worden!

Prachtig oktoberweer in Oostenrijk

Ook vandaag is het weer prachtig oktoberweer in Oostenrijk. Opnieuw stijgt met veel zon de temperatuur flink! Vanmiddag wordt het uiteindelijk een vrij warme 20 tot 25 graden. Ook nu weer wordt het het warmst op de bekende plekken zoals Innsbruck maar ook Salzburg. Maar de wind draait in de loop van de middag wel van richting, tijdens deze ochtend is de stroming nog aanvankelijk zuidoost. Tijdens de middag draait de wind naar oost en later op de dag komt er ook steeds vaker een noord-component bij. Hierdoor komt wel vochtigere lucht vanuit het noorden dichterbij. Het resulteert in hardnekkige nevel en mist in met name Niederösterreich en Oberösterreich. Ook neemt de bewolking later in deze regio’s toe door een opkomend front.


Morgen schampt een zwak koufront het uiterste noorden van Oostenrijk. Het zorgt voor een scherpe tweedeling in het weerbeeld. In het westen en zuiden schijnt de zon opnieuw uitbundig. Tegelijkertijd overheersen wolkenvelden en soms enkele regenbuien of buitjes ten noorden van de lijn Salzburg-Wenen. Kortom op dit gebied na is het opnieuw prachtig oktoberweer. Maar omdat de wind overal nu uit het noorden komt wordt het niet meer zo warm als de voorgaande dagen. Uiteindelijk stijgt de temperaturen naar 17 tot 21 graden.

Donderdag keert het mooie weer overal terug als de storing is opgelost. Maar de echt warme lucht is zoek, toch is het met maximaal 18 tot 22 graden absoluut niet koud. Ook vrijdag blijft het warme oktoberweer in de buurt. Met een föhn kan het lokaal 23 graden worden. Wel neemt de bewolking in de loop van de dag toe. Tegen de avond volgt dan regen vanuit Zwitserland.

Zaterdagochtend trekt de regen door richting Hongarije en klaart het snel op. De middag verloopt vriendelijk en mild met een mix van wolkenvelden en zon. Het wordt maximaal 17 tot 20 graden. Zondag keert de föhn terug, met geregeld de zon erbij wordt het langs de noordkant weer ruim 20 graden. Kortom het blijft nog wel even prima oktoberweer!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Ski Outlet Logo

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...