Prachtig skiweer, vanaf vrijdag ook sneeuw

Het is deze dagen prachtig skiweer, met lage temperaturen en verse sneeuw (Brixen im Thale gisteren)

Prachtig skiweer, vanaf vrijdag ook sneeuw
Het is vandaag en morgen prachtig skiweer in Oostenrijk! Zo is het koud, ligt er in de bergen verse sneeuw en schijnt vandaag en morgen de zon geregeld flink. Ook is het deze dagen relatief rustig zoals hierboven gisteren op de Zinsberg in Brixen im Thale.

Vanmorgen schijnt de zon flink in onder andere Vorarlberg, Tirol en Karinthië. Maar de dag start hier ook fris met vorst tot in de dalen, op 1500 meter vriest het vanmorgen -10 graden. Tegelijkertijd komen er juist wolkenvelden voor in het Salzburgerland en verder oostwaarts. Vanmiddag zien we deze verdeling iets vervagen als het wolkendek in het oost breekt en in het westen enkele stapelwolken ontstaan. Uiteindelijk ligt vanmiddag de vorstgrens tussen de 1000 en 1300 meter, op 1500 meter blijft het ruim vriezen.


Morgen start de dag overal flink zonnig, in de dalen kan het weer enkele graden vriezen. Ook op 1500 meter vriest het flink, maar met -6 tot -8 is het al iets minder koud. De hele ochtend blijft het prachtig skiweer, maar in de middag ontstaan ook enkele stapelwolken. Het blijft prachtig skiweer!


Vrijdag start droog maar bewolkt, gedurende de dag volgt vanuit het noordwesten een storing. Uiteindelijk gaat het in de middag wat regenen en sneeuwen vanaf 1000 meter in Vorarlberg en Tirol. In de nacht naar zaterdag is ook elders wat regen of sneeuw mogelijk. In de bergen kan veelal 5 tot 10 centimeter sneeuw vallen.


Het weekend verloopt wat minder mooi. Na het prachtige skiweer blijft de bewolking op zaterdag overheersen. Uit de bewolking valt soms wat regen of sneeuw vanaf 1200 meter. Op zondag, 1e Paasdag, zien we in de ochtend nog even ruimte voor de zon, in de middag volgen enkele buien. Ook nu blijft de sneeuwgrens relatief laag.

Na het weekend komt de weststroming erin en verliezen we het koude aprilweer.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...