Prachtig zomerweer voor september


Prachtig zomerweer voor september

Vandaag is er opnieuw veel ruimte voor de zon. Met name in het westen van Oostenrijk schijnt de zon flink. Maar vanuit Duitsland trekken ook enkele hoge wolkenvelden over. Daarbij loopt de temperatuur na eerst nog een frisse ochtend op naar de zomerse 25 of lokaal 26 graden. Aan de zuidkant blijft de temperatuur een fractie achter. Hier raakt het tijdens de middag enigszins bewolkt.

Een hogedrukgebied zorgt voor stabiel en warm zomerweer

Morgen schijnt de zon uitbundiger in heel Oostenrijk. De stroming draait meer naar het zuiden en warmere lucht bereikt het Alpenland. Daardoor stijgt de temperatuur naar 24 tot 28 graden, de hoogste temperaturen zien we in de typische föhndalen aan de noordkant. Dit kon wel eens de mooiste dag van de week zijn want de lucht is dan op haar schoonst in de reeks mooie dagen.

Donderdag stijgt de invloed van lagedrukgebieden uit het westen. Ook nu is het prachtig zomerweer in Oostenrijk en met 24 tot 27 graden is het uitgesproken warm voor de tijd van het jaar. Maar in de loop van de middag trekken er wolkenvelden over en is er in vooral Vorarlberg en Oost-Tirol kans op de eerste buien. Elders blijft het nog overwegend droog en aan de noordkant trekt een föhnwind aan.


Vrijdag en vooral tijdens het weekend volgen buien in heel Oostenrijk. Vrijdag beperken de buien zich vooral tot de westelijke deelstaten, elders schijnt de zon nog uitbundig. Zaterdag kunnen overal in Oostenrijk buien vallen met onweer en hagel. De buien zullen typisch zomers zijn waarbij ook windstoten en lokale wateroverlast mogelijk is. Tussen de buien door stijgt de temperatuur naar een vrij drukkende 23 tot 26 graden.

Na het weekend hersteld het weerbeeld zich waarschijnlijk. De zon gaat weer uitbundig schijnen maar de stroming draait naar het noordoosten. Hierdoor wordt het met 19 tot 23 graden een tikkeltje minder warm. Ook zakt de luchtvochtigheid waardoor het niet meer drukkend aanvoelt.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...