Prachtig zonnig weer tot het weekend

Prachtige halo in Westendorf gisteren

Prachtig zonnig weer tot het weekend

De winter is helemaal terug in Oostenrijk met veel sneeuw en lage temperaturen. Deze ochtend vriest het op veel plaatsen zelfs streng. Ook de komende dagen blijft tijdens de nachten en vroege ochtenden strenge vorst mogelijk.

Vanmorgen is er opnieuw veel ruimte voor de zon, al trekken er ook enkele hoge wolkenvelden over. De zon schijnt hier vaak goed doorheen. Ook komt in Oost-Tirol en Karinthië lage bewolking voor. Verder is het prachtig zonnig weer en in de bergen is het minder koud dan voorheen. Op 1500 meter stijgt de temperatuur naar -3 graden. Later vanmiddag neemt de hoge bewolking in Vorarlberg en Westelijk Tirol verder toe, hier kan de zon het moeilijk krijgen.

Vanavond lossen de hoge wolkenvelden op en de nacht verloopt helder. Hierdoor koelt het opnieuw hard af, de minima in de dalen liggen tussen -10 en -20 graden.

Morgen volgt de mooiste dag van de week, de lucht is weer strak blauw! Het blijft wel koud, op vrijwel alle hoogte’s blijft het enkele graden vriezen. Echter is het niet super koud op de gletsjers, op 2500 meter vriest het ‘slechts’-6 graden.

Vrijdag stroomt koudere lucht de Alpen binnen, op 1500 meter ligt de middagtemperatuur rond -5 graden. Het blijft strakblauw en fantastisch wintersportweer. Ook zaterdag blauwe luchten en veel zon bij lage temperaturen. Tijdens de nachten is strenge vorst mogelijk.

Zondag neemt de bewolking toe, maandag zijn sneeuwbuien mogelijk. Echter lijkt het winterweer niet door te zetten, verzachting vanuit het westen ligt op de loer na maandag!

Jeroen Elferink

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...