Prachtig zonnig weer de komende dagen

In Solden scheen gisteren op de bergen al de zon, maar in de dalen hing mist

Prachtig zonnig weer de komende dagen

Vandaag is het prachtig zonnig weer in grote delen van Oostenrijk. Vooral in het westen breekt de zon soms goed door. Maar op enige hoogte trekken ook enkele sluierwolken over, die het de zon soms wat moeilijker maken. Richting het noorden en oosten van het land is het minder zonnig weer. Hardnekkige mist en lage bewolking tot ongeveer 1000 meter is spelbreker. Helaas lost dit niet overal meer op. De temperatuur loopt op naar een milde 10 tot 14 graden in de zonnige dalen, met mist en lage bewolking blijft het maar 7 graden. Op 1500 meter is het een graad of 5.

Morgen belooft het mooier te worden. Opnieuw is het prachtig zonnig weer maar nu op meer plaatsen. Ook is de bovenlucht schoner en dus de bovenlucht blauwer. Tegelijkertijd wordt de bovenlucht ook warmer want op 1500 meter kan het zelfs 10 graden worden. In de dalen zijn de temperaturen wel vergelijkbaar aan vandaag. Maar de vorstgrens stijgt wel naar bijna 3000 meter!


Zondag volgt de laatste dag met prachtig zonnig weer. Nog één keer kunnen we genieten van prachtig kaiserwetter. De temperatuur ligt wel weer een fractie lager dan de voorgaande dagen. Maar met weinig wind wordt het genieten.

Na het weekend slaat het weer om. De wind draait om naar het noorden tot noordoosten en arctische lucht wordt aangevoerd. De vorstgrens ligt overdag rond de 1500 meter. Later in de week neemt ook de kans op sneeuw tot dalniveau toe. Deze ontwikkelingen gaan we natuurlijk volgen!

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...