Aantal prachtige dagen met kaiserwetter!


Eindelijk kunnen we ons gaan verheugen op een aantal prachtige dagen. Voor het eerst dit winterseizoen positioneert een sterk hogedrukgebied zich nabij Oostenrijk. En dat meteen na een sneeuwdump! Fantastisch Kaiserwetter. Maar deze ochtend hebben we ook nog te maken met een aantal sneeuwbuitjes en wolkenresten. Gelukkig breekt vanmiddag de zon uitbundig door. Op 1500 meter is het een graad of 7 onder nul waardoor de sneeuw top blijft.

Het hogedrukgebied vanmiddag nabij Oostenrijk

Komende nacht koelt het onder een helder hemel sterk af. In de meeste dalen gaat het streng vriezen.

Morgen opnieuw een topdag met Kaiserwetter. Van opkomst tot ondergang schijnt de zon uitbundig. In de lagere dalen is wel mist en nevel ontstaan wat maar moeizaam oplost. In de meeste gevallen is het dan gewoon unten grau oben blau. Dus snel in de lift op weg naar de zon! Op hoogte vermindert de vorst en op 1500 meter vriest het slechts enkele graden


Woensdag, donderdag en vrijdag weinig verandering. Het prachtige Kaiserwetter blijft aanhouden. Al wordt het wel milder en op 1500 meter komt het kwik dag en nacht iets boven nul te liggen. In de dalen is nog altijd strenge vorst mogelijk maar overdag zien we ook sneller stijgende temperaturen. In enkele dalen kan het in de middag 5 tot 10 graden worden.


Voor de rest valt er vandaag eigenlijk weinig bijzonders te melden. De zon gaat gewoon flink schijnen vandaag en de komende dagen. Mocht het in de dalen mistig of nevelig zijn, ga dan altijd naar boven. Je komt hier de hele week de zon tegen. Kortom perfect kaiserwetter met top sneeuwcondities. Genieten! Pas in het weekend volgen nieuwe sneeuwkansen.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×